onsdag, august 09, 2006

Kylling med cognac og sort pepper

Plutselig er det matlaging igjen på Fremad. Det kan jo ha noe med den raskt synkende temperaturen å gjøre, eller generelt godt pågangsmot.

Uansett - i dag var det sterk og animert kylling i 111. Denne retten er av samme type som gårsdagens: masse smak med få ingredienser.

Vi serverte pasta til med kortkokte grønnsaker etter man-tager-hvad-man-haver-prinsippet (gulrot, selleristang, hvitløk, vårløk, paprika og squash), men det er sikkert knallgodt med kokte nypoteter og en frisk salat for eksempel.

Okei, brett opp ermene.... eller, egentlig trenger du ikke det...du kan vel faktisk lage denne retten med minst en hånd i lommen:

Del opp ca en halv Hå-kylling (dette er nesten en hel priorpysekylling) i fine små stykker. Vend stykkene i masse nykvernet sort pepper og passe med salt. Varm opp et par spiseskjeer olivenolje, og brun kyllingbitene lett. Hell over 1-1,5 dl cognac og la det småkoke i 30-40 minutter - vend stykkene en gang i blant.
Det ser ganske trist ut de første ti - femten minuttene, så endrer cognacen heldigvis karakter og begynner å bli litt sirupsaktig, deretter begynner kyllingbitene å brunes skikkelig, og derfra og ut er det bare glede og godlukt.

Og det var i grunnen alt. Spander gjerne en flaske rødvin, spesielt hvis det er en litt grå og trist høstdag.

Ingen kommentarer: