tirsdag, september 26, 2006

Rislapper

Jenny hadde så skrekkelig lyst på risengrynsgrøt i går kveld. Så utrolig enormt og voldsomt lyst på grøt.
Og da fikk hun naturligvis det. Mamma svinger opp med tre porsjoner hurtiggrøt, serverer et par desiliter til den kravstore lille og setter resten kjøleskapet til dagen etter.

Hva gjør man egentlig med grøtrester? Lager riskrem og god jul? Varmer den opp? Sper med ett eller annet, og rører som besatt?

Nei, man søker på superinformasjonsmotorveien og finner oppskrift på rislapper (hurra):

Bland ca 4 dl risgrøt (eller bruk 450 gram som var ca det vi hadde), 1 ss sukker og 1 ss vaniljesukker, ca 100 gram hvetemel (1,5 dl), to egg og litt kanel. Rør alt godt sammen, varm opp pannen til sånn cirka middels varme, ha i litt smør og stek lappene noen minutter på hver side (du ser at de stivner litt på oversiden).

Sykt godt.

Det er bare en eneste bitteliten lapp igjen til den lille. Hun som egentlig eide grøten. Det er litt skammelig, ikke sant?

2 kommentarer:

Nissemann sa...

Enig, rislapper er nammenam! Mye bedre enn kvalmende riskrem av grøtrester. Og dere likte sikkert rislappene bedre enn Jenny ville likt oppvarmet grøt?

Ps. "RSS feed kanskje" kan eventuelt byttes ut med "Atom.xml feed", det er to ulike standarder for feeding.

Kristine sa...

Takk for tipset. Jeg må innrømme at jeg ikke har peiling på feed og denslags (selv om føde ellers ligger hjertet nær), men ble oppfordret til å legge ut en link.

... og Jenny liker godt oppvarmet grøt så lenge hun får en enorm smørklatt i midten.