søndag, januar 15, 2006

Syltede, grønne tomater

For noen år siden hadde vi strøkets flotteste frilandstomatplanter og de formelig bugnet av frukt... problemet var bare at vi allerede var langt ute i september, og det var relativt liten sjanse for at de skulle få lov til å modne i vestlandshøsten.

Vi hadde jo ikke så lyst til at alle disse tomatene skulle dø en stille og kald død ute i kjøkkenhagen, så vi prøvde oss på et syltetriks. Satch hadde hatt med et glass fra sin mor til en fest på Sørstad en gang, og inspirasjonen kom nok derfra. Mamma Satchs' tomater var knallgode, våre dessverre ikke like så...

Nå - x antall år senere, hadde Satch med oppskriften, selveste Oppskriften fra mamma Satch, og her er den, ordrett fra Økonomisk kokebok:

"Tomater, grønne, syltete

2 kilo grønne tomater, 1 kg sukker, 1/2 liter eddik, 1 kanelstang og 1/2 ts nellik.

Tomatene vaskes og legges i kokende vann. Forsøk å trekke skinnet av.Sukker, eddik og krydder kokes i 10 min. Krydderiene siles fra. Tomatene kokes langsomt i sausen til de skifter farge og skummes. Deretter tas de forsiktig opp og sausen kokes inn til den er litt fyldig og helles over. Står 3 døgn og sausen kokes inn igjen og helles over."

Hmmm....vi får se til høsten!

PS: jeg kunne godt tenkt meg et slags register over oppskriftene på bloggen, noen som har et godt tips til hvordan det kan løses på en enkel og grei måte?

Ingen kommentarer: