I går laget vi en enkel, smakssterk og veldig god kyllingrett som jeg fant på Annes blogg.
Dette er også en rett som tar akkurat så lang tid som det tar å koke ris... dvs ca 20 minutter.
Vask 2 lime godt og rasp det grønne skallet (ikke få med det hvite, det smaker bittert og fælt), hakk et par-tre fedd hvitløk og skvis saften av limene. Ha alt i en liten bolle.
Del opp et passe kyllingbryst (hvis du kjøper de små og eggluktende fra Prior så må du nok ha to) i litt store biter (ca 2x3cm omtrent), og stek dem i litt olivenolje. Hell over limeblandingen og la det surre i ca 10 minutter. Tilsett ca 1,5 dl matfløte og noen flak med tørket chili.
Server med ris og kortkokte grønnsaker (vi hadde fenikkel, squash, vårløk, paprika og redikker i huset, og det ble både godt og vakkert etter noen minutter i kokende vann).
Kortkokte grønnsaker:
Nå om sommeren er grønnssakene så spede og fine at det er ingen grunn til å tilberede dem i hjel. En enkel måte å tilføre måltidet grønnsaker på er å kortkoke dem.
Del grønnsakene opp i strimler eller relativt små biter, kok opp litt vann i en kjele og ha grønnsakene i. Fortrinnsvis de fasteste først, men det betyr ikke så mye. Det skal være mye mindre vann enn grønnsaker!
Ha i friske urter, krydder eller soyasaus, sett på lokket og la det dampe i et par minutter. Hell av vannet, og server.
Hvis du vil kan du helle over litt god olivenolje, salte og pepre litt eller spandere litt av den beste balsamicoen du har, men det er egentlig ikke nødvendig å tilsette noe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar