tirsdag, april 13, 2010

Sjokoladekake

Denne oppskriften har tydeligvis vunnet en kåring av "den beste langpannesjokoladekaken" i Dagbladet (klikklesernes beste?). Dette er en kaketype vi ikke akkurat eksellerer med på Øvre Fremad, så nå skal vi gjøre et nytt forsøk. Dette blir bra greier. Alle liker appelsin.

INGREDIENSER
6 ss kakao
6 ss varmt vann
300 g smør
375 g sukker
6 stk store egg
290 g hvetemel
3 ts bakepulver
ss appelsinjuice fra ferskpresset appelsin (eller 3 ss vann med 1 ts vaniljesukker)
revet appelsinskall fra tre appelsiner

Smør og strø en stor langpanne og sett ovnen på 180C

1) Løs opp kakao i det varme vannet og sett til side for avkjøling
2) Rør smør og sukker hvitt og porøst i ca. 3-4 min
3) Rør inn sammenvispede egg, ett om gangen vekselvis etterfulgt av kakaoblandingen
4) Hvetemel blandet med bakepulveret siktes inn og brettes i røren (IKKE bruk miksmaster her, men gjør store bevegelser med hånden slik at mest mulig luft bevares)
5) Ha i applesinjuice (eller vaniljesukker med vann) og revet appelsinskall
6) Hell røren i langpannen

Stekes i middelsvarm ovn (180C), nederste rille for 40 - 45 minutter eller til den føles fast i formen

Avkjøles i formen

Glasur

150 g kokesjokolade
75 g smør
75 g melis

1) Smelt kokesjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann
2) Rør inn smør til den er smeltet og godt blandet
3) Rør inn melis til glasuren er glatt og fjern fra varmen

Ingen kommentarer: