fredag, september 04, 2009

Kylling, ris og salat

I går var vi så hjertelig fornøyde med dagens middag at bloggeånden rett og slett kom over meg etter lang tids glimring. Dokumentasjon må til for at vi skal huske å lage det igjen.

Her er altså dagens (eller egentlig gårsdagens) rett: Vellykket variasjon over temaet kylling, ris og salat.

Man strimler 3-4 kyllingbryst i fine strimler og marinerer dem med det man har for hånden (hvis du har god tid er jo en satay marinade genialt, men for å oppnå et kjapt, trygt og billig måltid så kan du rett og slett bare dyppe strimlene i for eksempel søt chilisaus, tamarind sauce, ketjap manis, Worchestershire saus eller noe sånt), tre dem på fine små spyd og salte og pepre litt passelig. Lag 2-3 stk med kun litt salt og eventuelt pepper eller paprika til hver av de små du måtte ha i kosten. De liker som regel kyllingspyd i miniatyrmenneskeland, men chilisaus kan kanskje bli litt for tøft for enkelte.

Spydene legger du på aluminiumsfolie på en steikeplate, og venter til det er ca 10 minutter igjen til risen er ferdig. Da skal spydene grilles i ovnen. Er det fint vær og sommerlig temperatur er det jo naturligvis nærliggende å grille dem på en grill utendørs i stedet. Det var hverken fint vær eller imponerende varmt i går, så vi brukte ovnen. Sånn var det med den saken. Sommeren var over før den fikk begynt. Sukk.

Ta 400 ml kokosmelk (tilsvarer 1 vanlig boks, gjerne fettredusert) i en gryte, ha i litt salt (og en klype safran hvis du har) og kok opp. Ha i 2 dl ris og trekk risen i ca 20 minutter. Sett kyllingspydene i ovnen og slå på grillen. Ca 5 minutter på hver side, du ser når det er nok.
Ha en god håndfull peanøtter i risen og suppler med et par ss hakket koriander. Smak til med salt og pepper hvis det trengs.

Lag salat av rucula, avokado, mango, vårløk og agurk, og server det hele med chilisaus, balsamico, rømme eller noe helt annet.

Knakende godt. Absolutt. Jepp.

Ingen kommentarer: