Sett ovnen på 200 grader, ha litt olje i bunnen av en ildfast form, legg i fine torskestykker med skinnsiden ned, og bak den til fisken flaker seg - ca 10 minutter.
Mens fisken holder på med sitt i ovnen skjærer du opp passe mengde bacon i terninger, og steker det sånn som du liker det best. Hvis baconet er magert, så kan du selvfølgelig smelte litt ekstra smør…men det burde vel egentlig bare være til fest, sånn en gang i uken er best.
Varm opp/kok røde linser etter anvisning på pakken (hermetiske varmes opp, tørre kokes – beregn mer tid). Sil av laken og smak de til med litt (ca 1 ss) olivenolje, sitron og svart pepper.
Server gjerne med denne fruktsalaten. En uventet frekk men god kombinasjon. Noen ganger har man flaks…
Normalt ville jeg nok servert dette med revne eller kokte gulrøtter, og kanskje en irrgrønn ertepuré (1 pose frosne selskapserter, kok opp med 1 dl kylling/grønnsakskraft, mos med stavmikser, smak til med smør og svart pepper. Hvis det er fest og nabolagsmoro er det knallgodt med ristede pistasjnøtter og litt sesamolje på toppen).
2 kommentarer:
Lykke & glede og endeligt blogging, eg har savna deg.
-ag-
Takk takk. Skjerpings er ordet.
Legg inn en kommentar