mandag, mai 18, 2009

En slags fruktsalat.

I dag skal jeg dele oppskriften til et lite lykketreff av en fruktsalat med den trofaste leser. Det vil si - den blir jo egentlig delt med alle, til og med de som aldri noen sinne har vært innom mat for tre før og det er jo litt urettferdig... Hm. Ah, dere liker den sikkert ikke allikevel. Kjør på.

NB: Dette ikke en fruktsalat for dessertbordet, den egner seg best som tilbehør til middag og til den som liker Thaimalaiindonesiskaktig mat. Den er nok heller ikke barnas favoritt vil jeg tro. Men det får man jo teste selv hvis man vil... kommer an på chilitoleransen.

Ikke så ulik Mango og papayasalaten som er beskrevet her, men denne er faktisk enda bedre. Likte du den ene så liker du den andre.

Skrell 1 stor mango, 1 papaya og 1 grønt eple (type Granny Smith). Kutt disse og en rød paprika i fine, små terninger. Finhakk en habanero chili (alarm: sterk!) eller 1-2 grønne chili med hinner og frø. Finhakk en liten neve med frisk koriander og bland alt godt. Smak til med limejuice og salt og pepper.

Server til hva som helst, men akkurat nå kan det jo være en ide å grille noen spyd med grønnsaker, scampi og kylling? For eksempel...

Ingen kommentarer: