torsdag, februar 05, 2009

Chili på chili

I dag var Jenny på legd hos Aurora og Anders (kollegaer i barnehagen), og mamma kunne trø til med litt skarpere mat enn vanlig. En enkel og lynkjapp Chili con carne med sterk og søt mango&papaya salat som side dish. Fest.

Stek ca 400 gram karbonadedeig med en grovhakket løk. Ha i en boks med tomater, 1 ts oregano og en boks tomatbønner. Kok noen minutter og ta deretter av passende mengde til en storspist baby (og enda litt til en storesøster på legd). Ha i 1 grønn og 1 rød parika i passelige terninger, 2-3 fedd finhakket hvitløk og passe mengde finhakket chili, og la det putre noen minutter til parikaen begynner å mørne. Rør i en neve finhakket koriander. Ferdig. Smak. Ha eventuelt i mer chili. Server. Gjerne sammen med...

Mango&papaya salat a la 111

Nå skal vi skrelle og gjøre klar litt frukt til middag til en forandring. Først tager man en litt umoden papaya (PS: ta ut kjernene), deretter omtrent samme mengde mango og til slutt et syrlig eple (Granny Smith passer bra). Riv all frukten med råkostjernet og bland alt godt i en bolle. Ta så av en dæsj til storspist baby, men blås i søsteren for en gangs skyld. Finhakk en chili med hinner og frø (hvor mye vurderer du selv, men det må være fersk chili i denne retten, sånn er det bare), en liten neve frisk koriander får samme behandling med kniven, og deretter skviser du en halv lime over det hele. Litt salt til slutt, bland alt skikkelig og sett bollen på bordet.

Dette er kanskje en litt uortodoks "øst møter vest" kombinasjon, men pytt, pytt; Mexico og Thailand er faktisk en aldeles utmerket kombinasjon.

Fortrinnsvis langt vekke fra storspiste babyer med pensjonatarmer.

Detaljer for spesielt interesserte:

Nutritional analysis per tablespoon.
Calories: 4.1 (0.0% from fat)
Protein: 0.0g

Fat: 0.0g
Carbohydrate: 1g
Fiber: 0.1g

Sodium: 0.4mg

Ingen kommentarer: