søndag, mars 14, 2010

Det våres på Fremad.

Endelig noe nytt på bordet på Fremad! Nå har den stakkars familien på fire gnagd på de samme traurige rettene i månedsvis, endelig livnar det i lundar og lauvast det i li. Med snøsmeltingen kom kokegleden tilbake, og kokebøkene ned fra hyllene. Hva gjør man for eksempel med en hel Hå-kylling innkjøpt for 49 kroner kiloen hos dagligvarehandelens flaggskip Helgøs matsenter på Mariero.
Sett ovnen på 225 grader og brett opp ermene.

Finn frem 2-3 store gulrøtter, skrell dem og kutt i rause biter. Skyll ca 3 dl kokte kikerter (1 boks) i kaldt vann, del opp 8-10 sjalottløk i fine båter, skrell 10 fedd hvitløk og skjær en halv sitron i tynne skiver.

Bland 2 ts salt, 1 ts pepper, 1/2 ts kanel, 1 ts spisskummin, 1 ts malt ingefær og en liten klype safran. Del en hel, rå kylling (ca 1,5 kg til 4 voksne) opp i "porsjonsstykker" (dvs kutt den opp så godt du kan, trøst deg med at det som blir igjen er super basis for en god kraft...) og gni stykkene inn med krydderblandingen.

Legg kyllingen sammen med grønnsakene og et par dl gode oliven i en stor ildfast form, hell over 3-4 ss olivenolje, 1 dl vann og 2 dl hvitvin. Sett formen i ovnen og middagen er klar om ca 35-40 minutter.

Server kyllingen med langkornet ris og grønn salat og aller helst en rund og god rødvin...

Nå er det jammen vår i sikte!

Ingen kommentarer: