søndag, august 31, 2008

Hummus

Jenny har vært på overnattingsbesøk hos Tversovers i natt, og det ser ut til å bety at hun må være der hele dagen... Dette har gitt oss muligheten til å tenke sammenhengende tanker og fullføre resonnementer, og vi har derfor klart å sende et par kommentarer til hustegningene fra unge hr arkitekten. Hurra!

Det har også åpnet foren lett og kald middagsfavorittt for de voksne (Marie er totalist ennå, og blander seg ikke i middagsplanene). Denne oppskriften er en fri gjengivelse av Ostehusets versjon, og smaker aller best på Ostehusets eget grove rugbrød.

Rugbrød med hummus og kylling

Hummus er det eneste som krever litt arbeid, men det går kjapt og greit det også.
Ta en boks kikerter og 2-3ss god olivenolje og kjør det glatt i en matmølle (kult ord).
Press i 2 fedd hvitløk og ha opp i smørja sammen med 1 ts maltspisskummin, 1/2 ts paprikapulver, litt chilipulver, og saften av en halv sitron. Kjør et minutt til.

Så trenger du et oppskåret, ferdigstekt kyllingbryst,et par fine tomater i skiver og en liten haug med rucula.

Skjær to lange skiver til hver (skjær rugbrødet på langs) og smør et tjukt lag hummus på begge skivene. Stable kylling og tomater på den ene skiven, dryss over mengder av rucula og avslutt med nykvernet pepper. Dander den andre skiven litt kjekt på toppen, og spander enda en neve rucula.

Knallgodt.
...og takk til Ostehuset.

PS: beklager knapp stil ogunderlige skrivefeil. Sånn går detnårman brukerPCsom kokebok...jegharsøltspaghetti i tastaturet. Det har gått spesielt ille forspacetasten. PerE sier at jeg må surre gladpak over tastaturet nestegang.

PPS:Imorgen harjegbursdag. Førti år. Hurra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så kjekt at du endelig er å finne på nettet igjen! Jeg har nedslått lest overskriften "Mer kake" i månedsvis nå...

Nam, det høres så godt ut det du lager, skulle ønske Tøddis likte kald middag og hummus...;)

Gratulerer med bryllupsdagen! Gratulerer med førstiårsdagen! Hurra for dere! Hurra for deg!

Anonym sa...

Tusen takk! Og tusen takk!
Varm opp kylingen så har du varm mat...