onsdag, september 03, 2008

Bursdagsmiddag

Så er førtiårsdagen overstått, og bare feiringen gjenstår...

Selve dagen ble feiret på Allegro sammen med familien. Restauranten var tilfeldig valgt - mandager i fem-sekstiden er ikke optimale for gourmet opplevelser i Stavanger.

Den minste sov under bordet, den nestminste spilte SuperMario og spiste foccaccia med urtesmør, mens den nesteldste var vaktmester og koste seg med Clausthaler til maten. Mor sjøl fikk seg et par glass utmerket vin som kledde breiflabben, kongekrabben og osten meget bedre enn alkoholfritt på bergensk.

Maten var god og servicen upåklagelig.

Gavedryss fra mann og barn, blomster fra fjern og nær - så langt er det ganske så gjevt å være førti.

PS: Per E var på Sommerfest på jobben i dag, og Jenny ville ha skive til middag, så i kveld ble det chilipoteter på madammen:
Del en passende mengde vaskede poteter med skallet på i smale båter. Legg de i et ildfast fat og hell over ca 2 ss olivenolje. Følg på med ca 0,5 ts chilipulver, 0,5 ts paprikapulver og 1 ts spisskummin og kompletter med salt og mykvernet pepper.
Stek i ovnen på omtrent 200 grader til potetene er møre (fra 20 -45 minutter avhengig av størrelsen og type poteter - jeg brukte mandelpoteter og de var ferdige etter ca 25 minutter).

Det skal egentlig være cayennepepper i denne retten, men jeg kompenserte med chillipulver... og det ble sterkt nok. Bør nok serveres med masse kaldt øl.

Ingen kommentarer: