Tiramisu - enkelt, kjapt og helt uten steking. Genialt.
Du trenger:
3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone
3 eggehviter
1 liten klype salt
20 fingerkjeks
3 dl kald espressokaffe
(1 ss vaniljesukker)
(2 ss Amaretto, cognac eller kaffesirup)
Kakao til å drysse over
Og slik gjer du:
Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen.
Ha 1 ss vaniljesukker og amaretto i kaffen
Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem forsiktig opp på et fat (eventuelt i en firkantet serveringsskål). Legg et lag med krem, nytt lag med kjeks oppå og til slutt et lag krem.
Avkjøl minst 1 time før servering.
Dryss kakao på toppen og pynt med et jordbær eller to hvis du føler for det.
3 kommentarer:
Kaffien ska var kald når du dyppe an i kjeksen? Den va ny for meg..:)
Avkjøl minst 1 time før servering
Hæ?
Legg inn en kommentar