onsdag, mai 14, 2008

Mer kake

Tiramisu - enkelt, kjapt og helt uten steking. Genialt.

Du trenger:


3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone
3 eggehviter
1 liten klype salt
20 fingerkjeks
3 dl kald espressokaffe
(1 ss vaniljesukker)
(2 ss Amaretto, cognac eller kaffesirup)
Kakao til å drysse over

Og slik gjer du:


Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen.
Ha 1 ss vaniljesukker og amaretto i kaffen

Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem forsiktig opp på et fat (eventuelt i en firkantet serveringsskål). Legg et lag med krem, nytt lag med kjeks oppå og til slutt et lag krem.

Avkjøl minst 1 time før servering.
Dryss kakao på toppen og pynt med et jordbær eller to hvis du føler for det.

3 kommentarer:

Oddbjørg sa...

Kaffien ska var kald når du dyppe an i kjeksen? Den va ny for meg..:)

nerinossa sa...

Avkjøl minst 1 time før servering

Kristine sa...

Hæ?