mandag, februar 12, 2007

Pippi

Jenny har alltid likt Pippi Langstrømpe. Hun liker sangen, hun liker flettene og de tøffe strømpene. Jenny fikk Pippi-strømper til jul av farmor og de er knalltøffe.

I går skulle selveste Barne-Tv varte opp med aller første episode av Pippi. Ca ti minutter ut i episoden: "Vil ikkje se på Pippi Langstrømpe!" "Lige ikkje Pippi Langstrømpe heller, mamma" "Eg vil se på Mumi".

Sukk. Pippi er skummel. Eller som Jenny kunne fortelle i dag "Pippi Langstrømpe e bittelitt skummel. Ikkje masse, men bittelitt. Skummel"

Jenny liker å bruke de fulle og hele navnet på ting.
En bjørn er ikke bare en bjørn, det er "bjørnen sover", et lam er ikke bare et lam, men "bæ bæ lille lam, har du noe ull?", ergo er Pippi aldri bare Pippi, hun heter jo tross alt
Pippi Langstrømpe.

Jenny liker heller ikke å gi kosedyr og dukker fantasifulle navn, dokkene heter "beibi", bamsene heter "den store bamsen" og "den lille bamsen", sauen heter "sauen" og så videre ut i kjedsomheten.
En eneste leke har et navn utover sin rene objektive benevnelse: "Lisedåkkå" - og hun fikk navnet sitt av meg når jeg var 4 år...

Realfagsnorge! Jeg tror vi har en liten kandidat til dere.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser at datteren din liker Pippi:) I SKånevik skal det være Pippifestivale med teater og masse Pippiaktiviteter 9-12 juli! Her er link til blogg med info:

http://www.pippifestivalen.blogspot.com/

Hilsen Janne