onsdag, november 01, 2006

Potetkaker

Søndag hadde vi Tversovers og familien fra Stokka på fårikål. Vi hadde laget nok mat, for å si det sånn. Det skulle kanskje bare mangle med fire kilo kål, et helt lammelår og 4 kilo ringeriks poteter (de potetene kommer aldri til Fremad mer - mer arbeid for lite smak skal du lete lenge etter. Bittesmå poteter med masse groer... når de var klare for gryta var det 1 1/2 kilo avfall i biobosset).

Uansett, det var mye rester og disse inkluderte over 600 gram kokte poteter. Nå er ikke Fremad akkurat potetenes høyborg, men med så mye arbeid som min vakre mann la ned i skrellingen stilte krav om utnyttelse av ressursene.

Frem med den trofaste 10-kroners boken (som jeg gjerne skulle linket til, men som jeg ikke finner på verdensveven), og selvfølgelig: oppskrift på potetkaker (lomper) tronte på side 37.

Jeg skred til verket og moste 600 gram kokte ringerikspoteter sammen med to ts salt og knadde inn ca 2 dl hvetemel. Når dette begynte å ligne på en deig, øste jeg mel på min makeløse tupperware-bakeplate fra 70-tallet og kjevlet i vei.
Jeg brukte et grytelokk til å stikke med.
Stekte kakene på tørr panne på middels varme (noen minutter på hver side, du må bare se om de ser ferdige ut...), la dem i en stabel med et klede over, og serverte med meierismør.

Plutselig var alle potetene borte. Og en stor del av dem fant veien ned i det svarte hullet som finnes i vår lille datters mage...

Kjapt, greit og knallgodt.

Ingen kommentarer: