I dag var det mantagerhvadmanhaver-dag på Fremad, og da ble det linsesuppe med serranoskinke og persillerot... Alle liker linsesuppe. Sånn er det.
Forhåpentligvis går det an å lese denne "faksimilen" fra suppeboken "New Covent Garden Soup Company's Book of Soups" (høyreklikk på bildet og last ned hvis du ikke får en større versjon ved å klikke på det - det er helt umulig å forutsi hvordan blogger velger å laste opp bildene mine).
Jeg fulgte nesten oppskriften denne gangen - kun et par små justeringer (ca halv porsjon):
- olje i stedet for smør
- litt chili sammen med hvitløk og løk
- ca 50 persillerot i terninger sammen med potetene
- ca 100 gram serrano skinke i terninger (has i etter "pureifiseringen")
- et par ss hakket fersk persille (hadde ikke timian)
- litt tørket timian
- litt mer gulrot
- brukte bare puy linser - halvparten før "pureifisering" og halvparten etter.
Det blir en tykk og varm og spicy suppe til glede for store og små.
Tar ca 1 time å lage alt inkludert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar