I går ettermiddag var Jenny på storfint besøk hos Tversovers, og pappa og jeg fikk både lage og spise middag ro og fred for en gangs skyld (ikke at hun er spesielt bråkete til toåring å være, men du vet hva jeg mener...)
Dagen spesialitet var tilfeldigvis falafel i tortillalefse med yoghurtdressing og salat, og siden dette involverer (en slags semi)frityrsteking passer det veldig godt at den lille nyskjerrige Jenny-nesen ikke var i huset.
Hvis du har planlagt middagen dagen før, så legger du ca 250 gram kikerter i bløt natten over, og koker dem møre (ca 20 minutter). Hvis du ikke er en planlegger, åpner du rett og slett en boks og spyler dem rene i kaldt vann.
Ha ertene i en foodprosessor (eller alternativt en kjøttkvern, hakkedevice, blender eller lignende småelektrisk instrument) sammen med 1 stor tomat, 1 middels løk, en stor bunt koriander, 2-3 fedd hvitløk, 1 ts malt spisskummin, litt chili, noen mynteblader og kanskje litt persille hvis du har. Kjør alt sammen til du har en litt grov masse. Ha i en desiliter mel eller to for å gjøre deigen litt fastere.
Varm opp ca 1 cm rapsolje i en god panne (oljen skal være skikkelig varm), ha ca 1 dl mel på en vid tallerken, form kaker av ca 2 ss falafelmasse og "dypp" dem i melet før du legger dem i den varme oljen. Stek ca fire kaker om gangen, 2-3 minutter på hver side. La dem renne av seg på godt kjøkkenpapir.
Server med oppvarmede tortillalefser (aluminiumsfolie, 200 grader, ca 10 minutter) med grønn salat og yoghurtdressing (naturell yoghurt, revet agurk, salt, papper, sitron og chili).
Server gjerne et glass eller to kald Jurassique til (ikke fordi det passer spesielt bra, men fordi det er sykt godt).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar