mandag, september 04, 2006

Ratatouille

På tross av fredagens voldsomme utskeielse i matbransjen, måtte vi naturligvis spise i flere omganger på lørdag også. Jenny var ikke akkurat i toppform, men besøk av både Anny m/følge og Tversovers kvikket nå opp litt allikevel sånn at hun var full av motstand når den skumle Trøttheten kom over henne.

Vi skulle barnevokte Tversovers sine håpefulle også, så det var bare å slå seg til ro (eventuelt stålsette seg) for kvelden.

På menyen sto ytrefilet med båtpoteter og ratatouille servert med naboens utmerkede Faustino No1. Hvem gidder vel gå på fest?

Vi hadde kjøpt kjøtt hos Idsøe og partypoteter hos Helgø, kjøkkenskapet var fullt av økologiske godsaker og jentungen la seg nesten uten protester (nesten da). Da er det ikke akkurat noen tung plikt å koke litt...

Sett ovnen på 200 grader (bruk varmluft, du skal ha mat i flere høyder) og sett inn de allerede preparerte båtpotetene (se link over).

Del opp 1 grønn paprika og 1/2 gul (utelukkende estetiske hensyn) i litt store biter (1x2 cm kanskje?). Ta et par store håndfuller med aspargesbønner og kutt av endene. Del bønnene i 2-3 cm lange biter. Del to små slanke squash i to og deretter i ca 1/2 cm tykke halvmåner.
Kutt en stor eller 2-3 mindre vårløker i strimler, kutt 5-6 cm purre i ringer og grovhakk en stor bunt basilikum. Ha alt i et ildfast fat, krydre med salt, pepper og timian og ha et par ss god oliveolje over det hele. Bland godt og sett det i ovnen sammen med potetene.

Stopp! Tenk deg om et lite øyeblikk, sjekk skuffen og se om du har en pakke pinjenøtter (eller noen andre nøtter). Ja? Ta en stor håndfull kjernesunne kaloribomber og sleng dem i ratatouilleformen. Nøtter "gjör det goda godare".

Benytt anledningen til å skyfle litt rundt på potetene.

Del 4-5 fine små plommetomater i store terninger, og sett dem til siden mens du begynner å tilberede kjøttet (se link over).

(Ta en skyflerunde i formene i ovnen et par ganger i løpet av de neste tjue minuttene, det gjør seg alltid)

Legg tomatene i ratatouilleformen når kjøttet går i ovnen. Her må du nok til med to brett i høyden vil jeg tro, hvis du ikke har mye større komfyr enn oss (kanskje du har en AGA eller denslags? Hvis du har det så burde du ikke tulle med å lese sånne tusseblogger som dette allikevel, se om du finner Bergstrøm eller Charles sine heller...og hvis jeg virker litt misunnelig så er det kanskje riktig det, men jeg er utrolig glad i det lille huset vårt og der er det ikke plass til en AGA med mindre resten av familien flytter ut og bor i telt i hagen, og forresten så har vi hverken bruk for eller penger til eller... hvor var jeg? Aha - to brett ja, eller helst rister da, det gjør det jo noe enklere for luften å sirkulere i ovnen).

Ta kjøttet ut etter ca 5 minutter og la det hvile mens tomatene sakte går i oppløsning et par minutter til.

Så tømmer du ovnen utover bordet, og simsalabim så er det middag igjen.

Ingen kommentarer: