Gårsdagens matstell ble litt omtrentlig, og da vi ikke hadde spist noe som lignet på middag hele ettermiddagen var det på tide å lage "någe godt".
Jeg hadde kjøpt noen skikkelig fine franske nypoteter (helt like de fine norske nypotetene, men de er jo ikke i tilgjengelige for andre enn de kongelige ennå...) på Meny, og vi har hele vinduskarmen full av friske urter, så ovnsbakte urtepoteter måtte det bli.
Sett ovnen på ca 200 grader, vask potetene og del dem opp i små båter. Jeg brukte ca 200 gram poteter, men hadde jeg visst at vi skulle over til naboen og se "24" så skulle jeg laget MYE mer for å dekke snacks behovet til 5 voksne mennesker...
Legg potetene i en ildfast form, hell over 1-2-3 ss god olivenolje, dryss på med havsalt, nykvernet pepper og mildt paprikapulver, tilsett ganske rause mengder urter (rosmarin, oregano, basilikum) og bland godt.
Sett formen i ovnen og la det stå en 20 minutter - guff på med grill de siste 5 minuttene, og husk å røre litt rundt i blant for å passe på at alle potetene får sin tilmålte tid i "solen".
Jeg fant noen etterlatte cashewnøtter fra nøttefabrikken i en pose, og lot dem steke med.
... neste gang blir det nok enda flere poteter og betydelig flere nøtter.
Sett formen på bordet, gi gjestene en serviett, sett Jack i arbeid og snack i vei.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar