I går skinte solen over Fremad, og det var på sin plass å fortsette fisketrenden fra Algarve.
Jenny spiste en is, en halvkilo lichi, en hel del duehjertetomater og kategorisk forkastet moreller som "ikkje godt"...mens jeg satt i solen og preparerte poteter.
Jeg vasket og delte små franske nypoteter i båter, la dem i en ildfast form, hadde på olivenolje og noen kvister av hver av urtene som hadde overlevd ferien uten stell: rosmarin og bergmynte, supplerte med paprikapulver og tørket (akk) basilikum, satte formen i ovnen på 200 grader og satte meg tilbake og ventet på mannen i huset.
Noen runder med vannmaling, tusj, vannsøl og lichikjernekasting ble det jo før pappa endelig kom hjem.
3-400 gram breiflabb, et par store håndfuller finrevet parmesan, et pisket egg og en mel/salt/pepper blanding er alt som skal til for å kle fisk i parmesandress. Oppskriften er opprinnelig Jamie Olivers, og den smaker litt typisk ham - rustikt, frekt og godt.
Preparer fisken og lag fine passelige fileter.
Det er viktig å ikke panere alt på en gang, ta filetene en etter en og legg dem i god og varm panne (hvis du panerer alle først og deretter legger dem i pannen har det lett for å bli ganske soggy).
Ikke ha for mye i pannen om gangen; det er klønete, temperaturen har en tendens til å falle ganske kraftig, og det er vanskelig å steke alle stykkene like pent. Bruk heller stekeovnen til å steke ferdig de tykkeste.
Vend fisken (de tykkeste filetene i første omgang) først i melblandingen, deretter i egget og tilslutt i parmesan. Stek fisken i litt olivenolje til den er gylden og legg den over i et ildfast fat og sett det i ovnen sammen med potetene for å steke ferdig.
Vi laget en salat med rucula, cherrytomater, knaskeagurk og avocado og serverte til, og siden det var sol (og fordi mamma hadde lyst) åpnet vi en flaske Chablis også....
Godt og enkelt (men noen vil kanskje synes at det er en litt dyr middag på en helt vanlig torsdag, men heldigvis så var ikke han invitert..) og relativt kjapt. Det tar ca 30 minutter fra potetene er i ovnen, så hvis du blåser i potetene så er dette gjort på et kvarter... tenk på det!
Hvis du er interessert og litt avokadogal som jeg, så finner du en fin artikkel om avokado fra Viestad i Magasinet her.
2 kommentarer:
Jeg vågde meg for en gangs skyld til å forsøke fremadmat etter en herlig dag på stranda.
Helgø hadde opportunistisk no allerede marinert breiflabben i pesto, det får gå tenkte jeg, og vi vendte hjem med den og resten vi trengte.
Vi var ganske sultne så her gjalt det. Nypoteter gikk kvikt inn, så hadde vi akkurat passe tid til å "dubbelpanera" (var det ikke det hu Tina sa her forleden?)
Siden jeg har bred erfaring med å lage plukkfisk av samtlige kjente fiskeslag(utilsiktet), delte jeg filetene likesågodt på langs, til passe fiskepinnetykkelse. Resten gikk på skinner, etter å ha fulgt oppskriften lydig. Chablis'en ble spart denne gang.
Når det gjalt inntrykket var alle enig om at dette er svært bra. Ingen av oss kunne kjenne igjen smaken av en frekk Jamie Oliver, men det skyldes antakelig marineringen til Helgø. Ellers høstet retten kommentarer som "driitgodt" og "det må vi ha flere ganger". Og som sagt så gjort, det er nemlig rester nok til i morgen:-)
hilsen pappan til Kristin
Så bra! Kjekt å høre. PS: husk at ferdigmarinert fisk enkelte ganger er litt "sliten" fisk som de ikke kan selge hel - men Helgø pleier jo å ha orden i sysakene.
Hils både Kristin og mamma.
Legg inn en kommentar