Hei AG! Hurra for ny stekepanne!
Her er en kort beskrivelse av hvordan man kan steke en finfin ytre- (eller indre-) filet ferdig i ovnen:
Man tager for eksempel fire porsjonsstykker ytrefilet (ca 200-250 gram pr person) eller en hel liten indrefilet av hjort, eller noe annet mørt og godt kjøtt. Det er ikke så farlig hva det har vært i levende live, bare det er modnet, mørt og fristende på fatet :o)
Varm opp ovnen til 200 grader.
Skyll av kjøttet i kaldt vann og tørk det godt. Krydre med salt (litt) og pepper (masse). Sett den makeløse ny pannen på komfyren med litt olje, og la den bli skikkelig varm før du legger i kjøttet. La kjøttet få en fin bruning på ALLE sidene.
Sett pannen og kjøttet inn i ovnen, skru varmen ned til ca 180 grader, og la det stå inne i ca 5 minutter. Ta pannen ut, og dekk med aluminiumsfolie (dette er den berømte hvilefasen) i 3 minutter, sett pannen inn igjen i ca 5 minutter til (litt avhengig av tykkelsen på stykkene, type kjøtt (indrefilet litt kortere tid enn ytrefilet) og smak og behag). Ta pannen ut av ovnen igjen, dekk over og la det hvile på et lunt sted til alt er klart på bordet.
Enkelt?
Hvis du ikke gidder hvilingen (men det blir ekstra saftig altså), så lar du bare pannen stå i 7-10 minutter (avhengig av....). Det blir kjempegodt allikevel.
Hvis du vil gjøre alt klart først, og setter "kalde" kjøttstykker inn i ovnen, må du regne litt lengre tid (men ikke så mye - et par minutter ekstra).
Hvis du skulle finne på å lage poteter til kjøttet så kan vi anbefale
Pommes a la Dauphinoise på FoodStory-måten (4 porsjoner):
Skrell ca 800g poteter og del dem i tynne skiver.
Finkutt 4 fedd hvitløk og ha dem i en liten gryte med litt olje. Surr hvitløken til den er blank (3-4 minutter på middels varme) og tilsett 3 dl fløte og 3 dl H-melk (eller bare melk hvis du vil gjøre det litt magrere). Kok opp.
Smør en ikke-for-stor ildfast form, og legg potetskivene lagvis med salt og pepper mellom lagene. Hell over fløtemelken og sett hele stasen inn i ovnen (180 grader). Etter ca 15-20 minutter presser du potetene litt sammen med en sleiv eller denslags. Gi dem 20 minutter til og sjekk at potetene er møre. Strø over ca 100g revet Gouda/Norvegia og gratiner til osten er smeltet og gylden (dette kan du selvfølgelig droppe hvis du vil). Ferdig!
Hvis du vil lage dette samtidig - og det vil man jo som regel, så setter du potetene litt høyt i ovnen, og setter kjøttet inn når potetene har fått ca 25 minutter.
1 kommentar:
Hurra, hurra, hurra, printa ud og prøva! Yes!
-ag-
Legg inn en kommentar