Blåskjell og nabovarsel
(Denne posten er skrevet i Word med Blogger add on)
Lørdagen startet tidlig, halv sju nærmere bestemt, og når Jenny og jeg kom inn i stuen så var det allerede lyst borte i 112.
I nitiden var mamman utslitt og forlangte vaktskifte umiddelbart! Som vanlig var protestene fra familiens oppside fraværende, og mamman kunne sove i noen timer til. Deilig!
Siden mamma hadde både utestående arbeid og en uendelighet av e-learning å halse gjennom før avreise søndag, ble det ikke mye aktiviteter å skryte av. Vi var en tur på Sparkjøp for å handle inn årets ullkolleksjon til lillejenta (både kvaliteten og prisene er helt upåklagelige! Lekedress i ullfrotté til 199!), og så en tur på Meny på matauk.
Jenny og pappan var både på sykkeltur og på ”lekeplassene på Storhaug”- tour.
Naboen kom over i nitiden, og vi laget hvitvinsdampede blåskjell Jeg har helt sikkert skrevet om dette før, men siden det er litt forskjellige ingredienser for hver gang så tar jeg det en gang til…
Rens blåskjellene, plukk ut de som ikke lukker seg.
Grovhakk 2-3 sjalottløk, 2-3 store hvitløkfedd, 2 vårløk eller en liten purre, 1 chili og en god bunt koriander.
Ha ca 1 dl god olivenolje i en stor gryte, ha i løken og krydderet og fres dette et par minutter. Ha i blåskjellene og 10-15 cherrytomater, hell over 2 dl hvitvin (musserende er veldig godt…) og masse grovkvernet (=skjødesløst knust i morter) svart pepper.
Mens dette damper (5 –10 minutter, til skjellene har åpnet seg skikkelig og ser knallgode ut) så lager du en stor porsjon grønn salat (Isberg, avokado, fenikkel, vårløk, sukkererter, oliven……), skjærer opp masse godt, ferskt, fint brød (burde selvfølgelig vært hjemmebakt focaccia, men…), åpner vinflaskene, Pellegrinoen og setter en skål med god olivenolje med balsamico på bordet!
Og det er fest igjen!
Det ble til og med brennevinsdrinker i går kveld! Irish coffee og GT! I vårt hus!! Vannvittig. Har vel ikke hatt den slags på bordet siden bryllupet.
Men godt var det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar