According to plan...
kok ris, basmati/jasmin med 1 g safran og 1/2 ts salt (aller helst maldon)
stek 2 stk marinerte kyllingbryst (Stange/Idsøe) med kokos, lime og koriander
varm opp 1 ss peanøttolje i en wok
tilsett 1 ss rød currypaste, 1 ts malt koriander
2 fedd hvitløk
1 rød chili (med eller uten frø)
1 rød løk, 1X1 cm
1 gul løk, 1X1 cm
1 vårløk, strimler
surr til løken er blank, og ha i saft fra 1/2 sitron, mørk soyasaus og litt østerssaus
tilsett grønnsakene litt etter litt
f.eks
2 stk sikori, biter ca 1 cm
en bunt aspargestopper
1 stk grønn paprika, 1X1cm
1 stk rød paprika, 1X1 cm
3 gulrøtter, julienne
surr i 4-5 minutter under omrøring (stir fry)
tilsett
fersk basilikum, strimlet
8 cherrytomater
Hvis du har for lite væske, tilsetter du bare litt ekstra olje og soyasaus (evnt lime/sitronsaft)
skru av varmen og la woken stå på platen til risen er klar.
Serveres med masse godt vann, soyasaus og pene gjester (helst av det slaget som har tatt med seg en sjokoladekake til dessert...).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar