søndag, juni 22, 2025

Rugrundstykker med sjokolade

 1 l vann

100 g rugkorn (hell opp i bakebollen, kok opp halvparten av vannet og hell over. La stå ca 1 time) Fyll på resten av vannet

3 ts tørrgjær

20 gram salt

2 dl skyr/joghurt/surmelk

500 gram sammalt spelt eller hvete

300 gram siktet spelt/hvetemel

250 gram rugmel

100 gram mørk sjokolade (grovhakket)

80 gram rosiner

Rør sammen alt i bakebollen juster evt med mer mel  deigen kan godt være klissete, men må være litt håndterlig  

Hel deigen ut på bakeplaten, form to lange «pølser» og kutt trekanter. Gjør klar to brett med bakepapir og fordel emnene på brettene  La dem heve i ca 1 time under klede  

Stekes på 220 grader varmluft i 20-28 minutter (avhengig av hvor tykk skorpe du vil ha  





Ingen kommentarer: