torsdag, juni 18, 2015

Hvor ble det av matlagingen?

Ja, det kan du jammen spørre om! Det har vært labert i det siste, det må innrømmes. Men den lille familien har vært lite hjemme og mye på farten...den lille jenta har sovet dårlig og det har mamma og pappa og.

Kort recap av de siste ukene:

Tirsdag - pappa til London
Onsdag til tirsdag - mamma og Jenny i London (og mormor selvfølgelig)
Onsdag - mamma til Oslo, mormor må hente lillejenta i barnehagen
Onsdag kveld - pappa hjem fra London
Torsdag til fredag - mamma på Gardermoen
Fredag kveld - Kristin på besøk med mamman og pappan og onkel Inge
Lørdag - bursdagsfest hos Anny, middag om kvelden
Søndag - på besøk hos farmor og farfar på Rennesøy
Mandag - pappa jobber overtid, mamma og Jenny besøker mormor&morfar som skal selge huset sitt
Torsdag - pappa skal reise til Bergen
Søndag til fredag - mamma skal reise til Frankrike

Det blir ikke mye kvalitetsfamilietid rundt middagsbordet på denne måten...skjerpings må til!

På lørdag laget vi fredagens FoodStory pakke og inviterte Jolle&Gnu på sein middag. Tommy og Karl Johan kom innom etterhvert, og så drakk vi øl til det var tomt....dvs jeg la meg i tolvtiden.

Ytrefilet av svin, med kantareller, gulrøtter og pasta til fire
Enkelt og veldig godt!

Sett på ovnen på 200 grader

skyll ca 800 gram svinefilet, tørk godt og ha på litt salt og masse pepper. La det stå og hvile litt på benken mens du forbereder grønnsakene.

del 10-15 kantareller i tre-fire biter (riv dem på langs) og kutt 5 champingnon i tynne skiver
del 4 sjalottløk i tynne strimler
Skrell og strimle 2 gulrøtter (og litt fenikkel hvis du liker det...)

Sett på vann til pastaen.

Stek sopp og løk i olivenolje i en varm panne noen minutter (til de liksom "faller sammen")
Hell over ca 3 dl fløte (kremfløte hvis du kjører den feite linjen, jeg liker bedre de litt magrere typene) og la det småkoke mens du lager resten. Litt salt og masse pepper.

Stek svinefiletene lett (brunes litt) og legg dem over i et ildfast fat og putt dem i ovnen. Avhengig av tykkelsen tar dette en 6-10 minutter i ovnen. Er du i tvil, ta dem ut og skjær over.

Nå er det på tide å ta en passe mengde tagliatelle (to-tre nøster til hver) og hive i det kokende vannet. Pastaen skal koke i 8-11 minutter.

Siste finish er å varme en panne med litt olje og steke gulrøttene/fenikkelen lett. De skal være varme men ikke myke...skvis over saften av en halv sitron.

Legg opp omtrent slik:

Legg pasta midt på tallerkenen, hell over kantarellsausen, legg over gulrøtter og plasser kjøttet pent på toppen...hvis du har laget persilleolje (persille og olivenolje i morter - bang, bang, bang) så drypper du det pent rundt det hele.

Server en makalaus rødvin til, eller vann, eller øl, eller hva du vil bare det ikke er søtt....

Ekstraservice: handleliste

7-800 gram ytre- eller indrefilet av svin (helst hos Idsøe)
1/3 kaffefløte (eller fetere)
10 - 15 traktkantareller (eller blanding av trakt- og vanlige kantareller)
5 champingnon
2 gulrøtter
1 fenikkel
1 sitron
1 pakke tagliatelle (helst smal, dyr italiensk, men Coopen sin er god den også..)
1 liten bunt persille

olivenolje, salt og pepper har du fra før.

Ettertanke

Jeg har en plan om å lage en liten "hva man bør ha i kjøkkenskapet" liste her, men jeg vet ikke om det er bryet verdt.... Det er utrolig mye enklere å lage god mat kjapt hvis man har en del basic ingredienser i hus fra før, men de fleste har vel god oversikt over dette fra før. Vi får se. Gi et lite pip hvis det kan være interessant, ok?

En uke alene på et hotellrom i Brest bør vel kunne inspirere til både det ene og det andre, tenker jeg.

1 kommentar:

John, Anne Grethe & Anny sa...

JA, eg har kjempelyst på tips te ka me ska ha i skabet. Så bare gå igang du.