Nå er det på tide å innfri mine friske løfter om å publisere oppskriften på Red Top Chilisauce!
Kanskje den aller, aller, aller beste chilisausen på Fremad, i Stavanger, i Norge...ja, kanskje i verden! Fantastisk god - og i all hovedsak rappet fra Parragons "1000 Classic Recipes from around the world" (boken er tydeligvis tatt ut av produksjon, jeg finner ikke lenger noe å linke til) :
Her må du rett og slett måle opp og gjøre klar alle ingrediensene på forhånd, for her er det mange ting som skal i gryta på en gang. Jeg pleier å lage minst dobbel porsjon - den holder seg lenge i kjøleskapet og passer til alt!
Hakk opp et par sterke røde chili med frø og hele sulamitten (ta flere eller bruk tørket hvis du bare får tak i "puddingchili"), riv 2-3 store fedd hvitløk, en klype hot chili powder, 3 ss tomatpuré, 1 ss riseddik (sushi-eddik), 2 ss mørk soyasaus, 2 ss kinesisk risvin (eller 1 ss sherry-eddik), 2-3 ss vann og en klype melis.
Ta 1-2 ss nøytral olje en gryte (eller bruk wok'en som jeg), ha i alle ingrediensene i rask rekkefølge og rør i vei. La dette koke under omrøring i minst 5 minutter (mer hvis du gidder).
Avkjøl og server!
Server til "Crispy Fish", til samosa, til kylling, på smørbrød, til dip, på pizza....
Kanskje den aller, aller, aller beste chilisausen på Fremad, i Stavanger, i Norge...ja, kanskje i verden! Fantastisk god - og i all hovedsak rappet fra Parragons "1000 Classic Recipes from around the world" (boken er tydeligvis tatt ut av produksjon, jeg finner ikke lenger noe å linke til) :
Her må du rett og slett måle opp og gjøre klar alle ingrediensene på forhånd, for her er det mange ting som skal i gryta på en gang. Jeg pleier å lage minst dobbel porsjon - den holder seg lenge i kjøleskapet og passer til alt!
Hakk opp et par sterke røde chili med frø og hele sulamitten (ta flere eller bruk tørket hvis du bare får tak i "puddingchili"), riv 2-3 store fedd hvitløk, en klype hot chili powder, 3 ss tomatpuré, 1 ss riseddik (sushi-eddik), 2 ss mørk soyasaus, 2 ss kinesisk risvin (eller 1 ss sherry-eddik), 2-3 ss vann og en klype melis.
Ta 1-2 ss nøytral olje en gryte (eller bruk wok'en som jeg), ha i alle ingrediensene i rask rekkefølge og rør i vei. La dette koke under omrøring i minst 5 minutter (mer hvis du gidder).
Avkjøl og server!
Server til "Crispy Fish", til samosa, til kylling, på smørbrød, til dip, på pizza....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar