mandag, oktober 29, 2012

Lefsehjelpen

Lykkelig er den som har forbindelser med egen takke og lefsebakesertifikat i Egelandsveien.
Forrige søndag brette vi opp ermene og kjevlet og stekte i 6 timer til ende (det vil si, det var da jeg måtte gå og lefsesjefen loset produksjonen trygt i land på egen hånd).
Dette var så vellykket at vi i ren glede over egen suksess allerede har planlagt ny seanse om kun kort tid.

Uansett - oppskriften må vi ha klar, og vi deler den gjerne (denne er fra Hjelmlandskånene som holdt 4H-kurs i lefsebaking på Storhaug for et par år siden (jepp, det er et 4H-lag på Storhaug)).

2 liter H-melk
400 g smør
2 kg hvetemel (pluss en halvkilo til utbaking)
6 ss semulegryn
4 ss sukker

Varm opp melk og smør til smøret er smeltet. Bland det tørre, og hell over den varme melkeblandingen. Kna det sammen, og hold deigen varm.

Ta en passelig deigklump (dette må du finne ut selv), dekk bakebordet med mel, og kjevle lefsa så tynn som mulig (igjen, dette må du finne ut av selv). Rull den opp på en lefsepinne (jepp) og rull den over på takken. Tørk lefsa på begge sider og legg til side. Fortsett til all deigen er transformert til fine lefser.

Bland egg og vann (1 egg og 1 ss vann) og pensle den ene siden av lefsene. Stek på nytt med eggeblandingen opp til denne er størknet helt. Snu og stek gylden.

Eggeblangingen gjør at dise lefsene ikke kan lagres så lenge, så her er det bare å dynke og smøre med sukker og smør jo før jo heller. Hvis du dropper eggeblandingen kan de ligge tørt i lang tid.

Lykke til skal vi jammen ha.

1 kommentar:

Christina Petersen sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,
Christina
http://www.alleoppskrifter.no/