torsdag, september 23, 2010

Salade de boef a la Fremad

Og akkurat når du trodde at familien på øvre Fremad hadde glemt hele oppskriftssamlingen så dukker vi opp med et supertips til høstens tirsdagsmiddager…

Vi presenterer: Salade de boef a la Fremad. Jepp. Salat med biff. Genialt. Dette er en rask og god middag for allværsdager. Og rett og slett en usedvanlig god salat. Bemerkelsesmessig god faktisk. Oppskriften er omtrent nok til 2 store og 2 små når man serverer litt brød til (jeg tar av passe mengde av alt til de små og serverer hvert slag separat (alt hver for seg og totalt adskilt og ingenting skal blandes, never the twain shall meet osv litt som etter urgammel jødisk tradisjon...), og blander resten til en salat for de store).

Først og fremst trenger du ca 300 g ytre eller indrefilet i strimler (det må være skikkelig kjøtt), deretter deler du ca 15 cherrytomater i to, skjærer opp en 1 liten rødløk i tynne skiver, kutter en avokado i terninger og grovhakker en kvast koriander (eller en annen urt du måtte ha i hus, basilikum for eksempel).
Finn frem (skyll og rens hvis det trengs) ca 200 gram aspargesbønner og 150 gram sukkererter. Kok disse i ca 2 minutter i lettsaltet vann (or å hindre at grønnsakene blir overkokt er det lurt å skylle dem i iskaldt vann etter kokingen, det stopper kokeprosessen).

Lag dressing av 3 ts olje, 2 ts hvitvinseddik (eller den sorten eddik du har i hus), 1 ts dijonsennep og salt og pepper.

Stek biffstrimlene med salt og pepper i en god og varm panne (i bittelitt smør og/eller olje) og legg dem i den beste bollen du har i egnet størrelse. Ha alle grønnsakene i bollen og hell over dressingen. Bland alt forsiktig sammen (ikke glem å tilsette en neve ristede (pinje)nøtter for ekstra lykke) ha på litt nykvernet pepper og det fineste havsalt, og løp til bords.

Voila!

2 kommentarer:

Herman sa...

Hei Kristine, jeg kom til å lese at du skrev i en blogg (tilbake til 2007) skrev at dere pleide å ha West Indian Hot Pepper Sauce tilgjengelig på kjøkkenet. Jeg har bodd i Skottland, hvor jeg var storforbruker av denne sausen, men har enda ikke funnet den i Norge. Noen tips om hvor den selges? Jeg bor forøvrig i Stavanger. Mange takk!

Kristine sa...

Hei, beklager elendig responstid! Hm. Hvor kjøper vi den egentlig? Det er nok på Helgø vil jeg tro, eventuelt på en av de større invandrerbutikkene.