Okei, brett opp ermene, her går det unna!
Lag fine strimler av to gulerøtter, grovhakk to-tre vårløk og kutt opp litt fenikkel. Rens 10-15 rå (økologiske!) tigerreker. Du kan selvfølgelig bruke hjemlige reker også, men de bør være rå og det kan være litt vanskelig å få tak i. Kokte reker tåler ikke noe særlig varmebehandling og det betyr en del for smaken på suppen. Del opp 2-300 gram torskefilet i passe biter. Mål opp 3 dl vann, 1 dl melk og 1 dl matfløte.
Fres vårløken et par minutter i 1-2 ss smør eller olje, ha i fisk og reker og stek et par minutter til. Ha i fenikkel og gulrøtter, og skvis over litt sitron. Hell over vann, melk og fløte og kok kjapt opp. Avslutt med finhakket koriander, 8-10 hele cherrytomater og (passe) masse salt og pepper.
Hvis du ikke har kommandert familien til å dekke bordet, vaske hendene, skjære opp brød, helle drikke i glassene og sette seg NÅ! - blir fisken overkokt og alt er mislykket. Sukk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar