mandag, juli 06, 2009

Tyrkiaferie

Det er mange gode grunner til å reise på ferie naturligvis, og en av de aller beste er muligheten til å spise god mat. I år går turen (litt tilfeldig riktignok) til selveste Turkiet, og siden mamma har vært der før gleder hun seg allerede til å spise...

I går var hele familien fra Øverste Fremad (helt tilfeldig faktisk) på byens nyåpnede tyrkiske restaurant Alanya. Vi ruslet ned Pedersbakken på vei til sentrum med nesen mot La Piazza og litt italiensk pizza, da den fine nye uteserveringen til Alanya åpenbarte seg. Mamma har naturligvis spist tyrkisk på Alanya tidligere (før brannen altså), og da en av de hyggelige servitørene inviterte inn på en liten kikk, tok pappa og Jenny ham på ordet. Stedet såvel som utseendet på buffeten ble raskt godkjent av begge to, og jeg mistenker den lille for å ha blinket ut blekkspruten rimelig kjapt.
Hele gjengen toget inn - litt sjuskete antrukket og dekket i sand fra lekeplassene i Lysefjordgata og på Nylundskolen. Pytt, pytt. Pengene er rene og pene.

Knallgod mat, hyggelige folk og absolutt familievennlige priser.

Og Jenny gleder seg nå offisielt til å reise til Tyrkia og spise kjøttboller ("di e litt sterke"), blekksprut ("kossen klare di å fiska di?") og spesialgode agurker.

Marie spiste gratis, det er nesten juks.

PS:
Tore Bruland - matskribent, winepontz og nestennabo anmeldte Alanya samme dag (også helt tilfeldig, vil jeg tro). Hans anmeldelse kan du lese her.

Ingen kommentarer: