tirsdag, juli 14, 2009

Peppes Pizza på Fremad?

Noen ganger er det litt mye å forlange at man skal klare å komme på noe nytt og festlig til middag hver dag. Ganske ofte er det rett og slett for mye forlangt, og det må være lov å ty til halvferdige triks i ludo. Selv om denne matlageren har lest ”Den hemmelige kokken” og burde vite bedre...
I dag vil jeg slå et lite slag for Peppes Pizzas produktlinje med halvfabrikata for pizzafolket. Prøv, det er tusen ganger bedre enn frossenpizza uansett. De ørsmå posene med diverse "topping" blir nok ingen slager her i huset - dyrt og ikke akkurat ferskt - men det er sikkert noen som syns det er en god ide også.

Her er et forslag til hvordan man kan lage en lynkjapp ratatouillepizza som allikevel er rimelig sunn for store og små:

Kjøp 1 pk pizzabunn av ovennevnte merke (eller tilsvarende, bevares, det er sikkert andre varianter som er gode også). Melblandingen skal tilsettes vann og olje, og krever bare 10 minutters heving før den går i ovnen.
Plukk med deg en boks Peppes pizzasaus (forbausende god, mistenker dem for å ha fenikkel eller lignende i sausen, veldig fin anissmak), suppler med gode grønnsaker og eventuelt kjøtt av et eller annet slag.

Bak ut melblandingen, smør på pizza saus og la den heve i ca 10 minutter. Fyll på med stekte grønnsaker a la ratatouille, strø revet ost over det hele, ha på dagens topping, og hiv det i ovnen på 230 – 250 grader i ca 10-15 minutter. Voila.

Vår variant fikk et lag stekt kyllingkjøttdeig med salt, pepper, paprika og oregano på toppen, men her er det fritt frem på øverste hylle (eventuelt innerst i kjøleskapet).

Ingen kommentarer: