tirsdag, juni 02, 2009

Husflidsnacks

Noen ganger har man lyst på noe godt, et eller annet, man vet ikke helt hva, men det må være litt salt og kanskje litt fett.

Da er det naturligvis et alternativ for mange kloke mennesker å ta seg en tur i butikken og kjøpe masse chips/snacks/digg, eventuelt å bestille en enorm pizza med ost helt ut til kanten.
Men når man tross alt forsøker å ha et jevnt over sunt og næringsriktig sammensatt kosthold, så er ikke dette veien å gå. Dessverre. Da må man til å snekre litt husflidsnacks. Den type snacks korrekte foreldre bød sine stakkars barn på syttitallet "kjøttkake i kneipp er akkurat det samme som hamburger i brød", og som våre barn i stor grad må finne seg i fremdeles. Det vil si, vi er til og med så feige at vi stort sett spiser "snacks" når ungene er i seng...

Har du poteter i hus er det alltid mulig å lage noe husflidsnacks for den saltsyke. Har du en løk eller to, litt hvitløk og noen urter og en masse krydder i hylla, så er det bare å sette i gang.

Man tager for eksempel en fire fem store poteter, skreller dem og skjærer dem i pene skiver, og koker dem forsiktig i 10 – 15 minutter.
I mens kan man skjære en rød og en gul løk i skiver, hakke 3-4 fedd hvitløk og finne frem den største pannen man har.
Ha 1-2 ss smør og 1-2 ss olje i pannen. Stek løken og ha i potetene når de er ferdig kokt. Smak til med godt salt og nykvernet pepper, og dryss over for eksempel rosmarin og timian eller hva du nå måtte ha av urter. Stek til potetene er vakkert brunet.

Kvern over pepper, dryss på litt grønt og gjerne litt revet parmesan…
Tja, tomater kunne vært godt, men de burde vært med i pannen. Vent litt! Oliven! Oliven er sikkert genialt. Men de må lunkes litt i pannen de også.
Pinjenøtter for eksempel, knallgodt. Når vi er inne på nøtter…ristede mandelflak DET er godt det.
Uansett – snacks kan man alltids snekre en mandagskveld.

Ingen kommentarer: