fredag, november 09, 2007

Klokkekylling

I går hadde vi billetter til "Maktå på Straen" på Rogaland Teater, og tante Ingunn stilte velvillig opp som barnevakt. Det er jo allment kjent at barnevakter absolutt bør ha et solid måltid i bunn når de skal underholde og ikke minst legge en relativt aktiv treåring (eller tenåring om du vil), så middag måtte vi i det minste kunne bidra med (det er litt unaturlig å betale et voksent, arbeidende menneske 50 kroner timer for barnevokting, så da må man liksom finne på noe annet...).

Siden mamma plutselig fikk enormt lyst på nan-brød, falt valget lekende lett på en finfin chicken tikka variant. Akkurat passe til tre (og en liten som bare spiser ris og brød):
Man tager en pakke kyllingstykker med skinn fra Hå-kylling og smører dem godt inn med (sterk) indisk curry pasta. Hakker et par løk og to-tre fedd hvitløk, og steker dette til det blir mykt og fint (2-3 minutter). Bruk en traktørpanne eller en jerngryte hvis du har, vi har ikke (og ønsker oss herved 1 stk til jul, NB; den må funke på induksjon…) og må steke i pannen, og ha det over i en gryte etter hvert.

Ta ut løken (enten du har gryte eller ei) og stek kyllingen til skinnet er fint og brunt, ca 5-6 minutter burde være passe.
Hakk 1 chili og 2 cm ingefær, knus en halv kanelstang, 2 ts fennikelfrø og 2 ts korianderfrø i morteren, mål opp 2 ss tomatpure, 1 dl vann, 2 dl naturell yoghurt og 2 ts paprikapulver og ha alt over i pannen sammen med kyllingen og løken. Hvis du har lyst på litt grønnsaker deler du et blomkål eller litt brokkoli i små buketter og hiver det oppi suppedasen. La alt småkoke i en tjue minutters tid.

Kok ris og stek nan-brød mens kyllingen koser seg i gryta, server med god tykk yoghurt og masse iskaldt vann.

PS: vi må sette ett kryss i taket for at Jenny for en gangs skyld la seg uten å lage bruduljer for barnevakten. Hurra for Jenny, og ikke minst hurra for den flinke og forhandlingsdyktige barnevakten.

3 kommentarer:

Morten sa...

Stikker innom av og til.
Hyggelig at du holder koken.
Kunne du også tatt deg bryderiet med å fjerne ordet /blogg/ i linken til meg?

M;-)rten

Kristine sa...

Selvfølgelig kan jeg det. Stille borte hos deg også...

Morten sa...

Hadde tenkt å gjøre noe med det....

;-)