torsdag, april 12, 2007

Luksusfiskepinner med spagetti og fløtestuede grønnsaker

Fiskepinner er en underlig ting. Det vil si - de frosne greiene som selges for ingen penger for en pakke, er underlig ting. Det har i alle fall ikke særlig mye felles med fisk.

Hjemmelagede fiskepinner derimot er det ikke mye underlig ved. Det er rett og slett godt.

Dagens versjon ble en luksusvariant. Helgøs utmerkede fiskedisk var tom for torsk, men bugnet av breibflabbhaler til 99 kroner kiloen. Ingen grunn til å nøle, altså. 1 kilo breiflabb ble dagens fangst.

Jeg renset breiflabben (noe som innebærer å dra av skinnet, skjære filetene av beinet og fjerne hinnene), tok av nesten hele den ene fileten til fiskesuppe i morgen, o g skar resten i ca 1,5 cm tykke skiver. På grunn av breiflabbens anatomi er det litt upraktisk å lage "pinner" av den, men skiver er gode greier.

Ta tre-fire-fem brødskiver og kjør dem i matmøllen til de dekonstrueres til de fineste smuler. Det vanligste er å bruke loff, men siden det eneste brødet vi hadde i huset var dagens grove Fremadbrød, så brukte vi det.

Pisk et egg, og legg opp en liten haug med hvetemel. Nå er du klar til å dyppe og steke fisk om et øyeblikk.

Sett på vann til spagetti (Jennys valg), og gjør klar gode grønnsaker (gulrot, squash, paprika og løk i staver, et par finhakkede hvitløksfedd og en liten boks med mais).
Stek løken og hvitløken blank i litt olje og ha resten av grønnsakene i pannen. Vims litt rundt på dem når du kommer på det. Bruk relativt svak varme, så passer de seg selv.

Hiv spagettien i kokende vann med salt og litt olivenolje.

Ha salt og pepper på fisken, vend skivene i mel, deretter i egg og til slutt i smulene.
Stek et minutt eller to på hver side til skivene er gyldne og sprø.

Når fisken er stekt og spagettien kokt, har du en dl fløte over grønnsakene (hvis du har fløte da... ), blander godt og lar det trekke mens du eller vannet av spagettien og setter fisken på bordet.

Junkfood på Fremad; ripp, ripp hurra!

Ingen kommentarer: