onsdag, mars 28, 2007

Tomat og avokadosalat

I dag hadde vi de utmerkede vasbø-matthews på middagsbesøk. Reker og salat i vårsolen.

For å gjøre en liten vri på rekeserveringen laget vi en tomat og avocadosalat som siderett.
Det fungerte i grunnen veldig bra, og hvis du vil prøve selv så er det sykt enklet:

Du deler 7-8 plommetomater i skiver, to avokadoer i biter og en rødløk i tynne skiver.
Bland 1 dl god olivenolje, 4 ss balsamicoeddik og 1-2 ss brunt sukker, og heller over grønnsakene.
Vend alt godt, og la det stå å trekke en 15-20 minutter før servering. Vend en gang i blant.

Hvis du har lyst på en litt sterk majones i tillegg, er det er superjuksetriks å blande noen spiseskjeer industrimajones (Mills for eksempel) med et par cm wasabi.

10-12 scampi marinert i chili, hvitløk, koriander og olivenolje, hurtigstekt i en varm panne eller wok er heller ikke å forakte.

Topp det hele med en Chablis og masse friskt vann, så er du nærmere sommer enn kalenderen skulle tilsi...

Ingen kommentarer: