torsdag, mars 22, 2007

Morgenstund på Fremad

Vi våkner av vekkerklokken sånn cirka klokken ti på sju. Enten ved hjelp av den elektroniske bråkmakeren eller den lille menneskelige vekkerklokken, den siste er søtere enn den første, men den første er lettere å slå av. Hard kniving om favorittstempelet, men den lille søte vinner som regel.

Men? Hva er det som dufter så deilig? Er det kaffe? Javisst er det det. Nesten ingenting er som kaffelukt for å få en sliten skrott opp av sengen, så det frister litt å stå opp… men er det nok? Njeei.. Kanskje ikke.

Hva er det? Er det nybakt brød? Javisst er det det. Ingenting er som lukten av nybakt brød for å få en sliten skrott opp av sengen, så det frister ganske mye å stå opp…men er det nok? Javisst!

Sånn omtrent klokken kvart over sju, toger familien nydusjet og velstelt inn på kjøkkenet. Pappa henter brødet fra brødbakemaskinen, og mamma finner frem kaffen. Vi smører matpakke til lillejenta, spiser varme brødskiver med smør og ost på, drikker kaffe og eplejuice, og koser oss i nesten femten minutter.

Så trekker mamma i yttertøyet og suser i vei på jobben som ligger 7 minutters biltur mot sør.

Pappa og lillejenta spiser og surrer litt til, før de også må forlate huset for dagen.

Mamma har begynt å jobbe i en ukjent verden der man har 7, 5 times arbeidsdag inkludert lunsj (visste du at dette eksisterte?), og kan derfor med god samvittighet dra fra jobb kvart på fire og hente den lille i barnehagen før fire. Genialt.

Hva krever denne idyllen?

2 stk fleksible arbeidsgivere
1 stk brødbakemaskin a 1000 kroner
1 stk kaffetrakter a 2000 kroner
1 stk vennligsinnet barn
1 stk fabelaktig ektemann
1 stk punktlig mamma

Ingen kommentarer: