fredag, februar 02, 2007

Familietragedie del II

NÅ har avisene skrevet for mye, nå har TV-kanalene vist for mye, og radiostasjonene fortalt for mye. Vi trenger ikke mer informasjon om denne tragedien, og de menneskene som var involvert.

Vi trenger ikke vite hvordan de så ut, hva de likte å gjøre i helgene eller hvor langt de var kommet på det nye huset. Ei heller trenger vi vite hvilket prosjekt drapsmannen hadde ansvar for, eller hvor de hadde tenkt seg på ferie.

Stopp. Nå.

Vi vil ikke høre mer, vi trenger ikke høre mer, dette har ikke offentlighetens interesse.

Stopp.

3 kommentarer:

Morten sa...

Forsidene fredag var helt forjævli, for å si det så mildt jeg klarer. Bilder av barna og detaljbeskrivelse av hendelsesforløpet. Helt vanvittig hva vi skal fores med. Men jeg reagerte egentlig like sterkt på hva jeg så tidlig lørdag morgen på Shell, Kvernevik. Forsider kjemisk renset for saken. Snakk om å få "15 minutes" Forsiden idag, glemt imorgen...
Det er trist og gir det hele et ekstra dunkelt skjær. Som Iskwew sa i en kommentar i sin blogg, en får vel vente til begravelsen, da dukker vel bildene opp igjen.
Nesten så de hørte på deg...

Morten

Kristine sa...

Jeg er overrasket over at det første "folk" spurte seg om, når dette ble kjent var hvilken nasjonalitet vedkommende hadde.

Begrepet "familetragedie" styrte i alle fall mine tanker direkte inn på "norsk, hvit mann dreper kone og/eller barn".

Jeg har aldri registrert at man bruker dette ulne begrepet hvis det er mennesker med muslimsk bakgrunn involvert. Da er det umiddelbart spekulasjoner om "æresdrap".

Kanskje noen våkner opp og ser hvor stigmatiserende språk kan være...?

Morten sa...

De samme tankene slo meg, om ikke helt likt. Jeg tenkte også umiddelbart på hvit familie, men fikk også en tanke om at det ville være ytterligere ødeleggende for våre nye landsmenn om familien var etnisk...
(Dette var en vanskelig setning å få formulert riktig, så jeg ikke blir misforstått...)

Språk ER veldig stigmatiserende. Som oftest er dårlig bruk av språk god underholdning, men i disse tilfellene er det bare skremmende.

Dessverre tror jeg ikke noen våkner opp....

M:(rten