tirsdag, november 21, 2006

Vern heimen

Per Egil er en klippe av en mann. Det vet alle. Det vet Heimevernet også.
Han heter tross alt Per som igjen er en avart av Peter, et navn som alle i en kristen kulturkrets vet betyr klippe.

Per Egil er derfor innlemmet i landets stolte Heimevern, og har som oppdrag å verne heimene på Holmen. Det vil si, det er visst ikke heimene de primært skal verne, men noe hemmelig millitært og to lange tunneler (hvor tunnelene kommer inn er vanskelig å si, men det blir dårlig med klippfisk til kontinentet hvis de tunnelene blir sprengt og det ville jo vært veldig trist).

Han er sambandsoffiser, og løper rundt med radioer rundt halsen og lite motivasjon.

Dette skal han få lov til å gjøre et par uker i året frem til han er 55 år. Trist for ham, for meg, for Jenny, for jobben, og sikkert verdt det for dei noble Heimevernarane. Klart at hvis man har sjansen til å annektere folk av pappans format for peanøtter og gamle glansbilder, så gjør man jo tydeligvis det.

Det som forbauser meg litt ekstra denne gangen, er at de ikke en gang er i sitt eget distrikt. De øver seg på å verne heimene, eller det vil si det hemmelige millitære og de to lange tunnelene, et helt annet sted! Uten for eksempel lange tunneler. Hvor kårni er det på en skala? Noen ganger går de ikke ut en gang, da øver de på papir. Uten soldater. ?.

Føler du deg trygg nå?

Hm.

Ingen kommentarer: