lørdag, august 05, 2006

Frynsegoder

Per Egil har som sagt vært en uke i Aserbadjan. Aserbadjan ligger som kjent ved det Kaspiske hav der har man en stor stor fisk som produserer en av verdens dyreste og mest eksklusive matvarer - kaviar.

Siden Per Egil er en hyggelig mann med en krevende kone, kom han hjem med et lite glass kaviar til konemor, og finnes det en bedre anledning enn en fredagskveld hos Tversovers?

Vi hadde ikke vodka i hus (det ville vært litt spesielt hvis vi hadde det, forståelig nok), måtte en flaske champagne (som faktisk er noe vi pleier å ha i huset, underlig nok) kjøles i en fei. Blinis måtte stekes og creme fraiche kjøpes inn.

Bevæpnet med ismaskinelementet som kjøling for kaviaren, en av Jennys plastikkskjeer til å scoope med og klokketro på at naboen hadde champagneglass stakk vi over veien.

Blinis (Viestad)

1/4 pk tørrgjær
2,5 dl melk (hadde for lite melk - brukte ca 1 dl rømme og 1,5 dl melk)
4 dl hvetemel
2 egg
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør eller 3 ss rømme (smør har vi ikke og rømmen hadde jeg jo allerede hatt i - løsningen ble 1-2 ss peanøttolje)

Hell melka i en bolle, tilsett mel og gjær så forsiktig du kan, sånn at det ikke klumper seg. Skill egget. Ha eggeplommen i røra, og sett eggehvitene til side.
Bland i smør og salt. Dekk bollen med plast eller et klede og la stå i en time.

Stivpisk eggehviten og vend den i røra like før du skal steke lappene. Varm olje i ei panne. Ha omtrent 1 spiseskje røre i panna og stek.

Server lappene, sett kaviar og rømme på bordet og forsyn deg som best du kan. Skyll det ned med vodka eller champagne.

Ingen kommentarer: