Hm, oppskriften ja.. Jeg slekter nok en del på min far, liker best å slumpe oppi, jeg er kanskje litt mer moderat i hva jeg slumper i av saker og ting en min far, men det er nå allikevel mest slump det går i. Men i den nevnte suppa slumpa jeg omtrent slik:
Kraft:
Jeg spanderte ett helt fiskestykke til den, hadde nemlig fått de første stykkene fra nakken av. Nakkestykket er ikke alltid det som ser finest ut nei, men det er desto bedre til å lage kraft på.
Noen gulrøtter en tomat litt hvitløk, det var vel omtrent det jeg hadde opp i kraftgryta. Ca en liter vann og passe med salt. Oioioi, jeg glemte nesten den hele chilien jeg kasta oppi..
Dette lot jeg koke en god stund, dvs den tiden det tok å klargjøre 600g ferske sardiner.
Kan tenke meg det fort gikk en halvtime eller så.
Jeg skar opp den fisken som skulle i suppa og, før jeg silte kraften.
Når jeg handlet fisken så jeg for meg kokt torsk og poteter, derfor kom fisken i stykker. Det er jo ikke det optimale når en vil ha terninger av fisk til å ha i suppa, men det ble nå mer en nok allikevel.
Når så sardinene var klargjort, torsken var i terninger og kraften var klar startet suppekjøret.
Egentlig er det allerede over, for det er jo kraften som gjør suppen. De som kommer etter er bare justeringer.
Jeg liker ikke så godt klare fiskesupper, så derfor bruker jeg jevning.
En klatt margarin og 1 - 2 spiseskjeer mel blir som regel bra. Spe så opp til passe mengde/konsistens med kraften og tilsett litt melk om du vil.
Ha i ett par gulrøtter som du høvler med ostehøvelen og litt gressløk. Vi har ikke vanlig gressløk, men kinesisk gressløk, den ser litt lik ut, men har en anelse hvitløksmak i tillegg til gressløksmaken. I fiskesupper ville jeg foretrukket vanlig gressløk, men man tager hva man haver, og det fungerte helt greit i denne sammenhengen.
La suppen koke sine 5-10 minutter før du slipper fisken oppi.
Det sies vel at meljevning trenger 10 minutter kok for å få bort melsmaken så det kan være lurt å vente nærmere 10 minutter før en har i fisken, for når fisken er på plass bør det være slutt på kokinga. Dekk på bordet, skjær opp brød og rop din(e) kjære til middag. Da er nok fisken klar og.
Sardinene ble stekt samtidig med at jeg ventet på suppa skulle koke, det skulle rett og slett bare steke i masse varm olje, sprinkla med litt sitron og salt og vendte i mel.
Sammen med sennepsausen syntes nå jeg de var ganske så gode, men det lukta litt stekt fisk i huset dagen etter og ...
1 kommentar:
Denne posten er blogget av Per Egil.
Det er ting som tyder på at 1 post pr år ikke er nok til å opprettholde kunnskapen om hvordan man logger seg på...
Legg inn en kommentar