Jeg er utrolig glad i guacamole. Spesielt den vi lager selv her på Fremad (1 moden avocado, 1 chili, saften av 1/2 lime, en liten tomat og salt og pepper).
Jeg er faktisk så glad i guacamole at jeg litt for ofte benytter anledningen til å lage mexicanskinpirert fastfood bare for å ha en klatt syregrønn glede på toppen....
Uansett - i dag hadde jeg flaks og laget en ny potetvariant til kyllingfajitasen (bank 1 stort kyllingbryst flatt med en kjøttbanker (eller gjør som jeg - bruk en tom ølflaske), mariner det i 1 dl olivenolje, saft av 1/2 sitron, 2 fedd hvitløk og salt og pepper i ca 1 time. Stek, strimle, server).
"Mexicanske" poteter a la Fremad
Sett ovnen på 220 grader.
Vask og skjær nypoteter i 1/2 cm tykke skiver (mengden må du nesten vurdere selv, jeg brukte ca 12-15 såkalte "party-poteter") og ha dem i en ildfast form.
Finhakk en fersk chili, knus ca 1 dl maischips, hakk en liten bunt koriander og ha alt i formen. Hell over 3-4 ss nøytral olje og bland godt.
(Det er sikkert kjempegodt med litt spisskummin og sennepsfrø også...)
Stekes i ovnen i 15-20 minutter, rør litt rundt et par ganger så blir potetene jevnere stekt.
Disse potetene smaker faktisk snublende nær "supernachos", men med betydelig redusert junkinnhold.
Paprika og rødløk
er også knallgodt i sånne "mexicanske" sammenhenger.
Strimle et par paprika og grovhakk en fin og fersk rødløk.
Ha litt olje i pannen, fres løken noen minutter, ha i paprikaen og stek det 5-6 minutter til parikaen faller sammen. Ha blandingen over i en skål og legg folie over.
Nå skal du nemlig steke kyllingen (fra parantesen i toppen) i den samme pannen slik at du får med den gode, søte smaken fra løken og paprikaen i kyllingen.
¿podría tener mayor, por favor?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar