onsdag, juli 19, 2006

Flått og fiskeburger...

I dag skulle jeg innom legen for å ta borrelia-prøve pga et bitt for to år siden... og så viser det seg at Jenny har blitt bitt bak øret av et beist i dag. Hva er det med de ekle tingene? Hold dere unna oss!

Finværet stilte krav om enkel og kjapp middag, og da var dagens variant Fiskeburger med eplesalat

Jeg kjøpte tre av Eco fisks fantastiske hysekaker, grove ciabatta på Ostehuset, fenikkel og isbergsalat på Torjå og epler og stangselleri på Prixen.

Hvis du ikke har en pålitelig leverandør av knallgode fiskekaker, men liker litt asiatisk vri på ting - kan du for eksempel bruke denne oppskriften:

Del ca 400 g fisk i mindre biter og ha i en foodprocessor sammen med salt, pepper, løk, hvitløk, purre eller vårløk, persille, ingefær og revet skall av sitron. Spe med melken og kjør til alt er godt blandet. Form til store burgere og stek i middels varm panne 3-4 min på hver side

Skrell og riv et par syrlige epler, finsnitt et par selleristenger og en halv fenikkel. Ha i 1,5 ss majones og ca 1 dl kesam, 1/2 ts "norsk" karripulver og salt og pepper.
Bland godt.

Stek fiskekakene, del brødene i to og legg på et salatblad og masse eplesalat. Legg den varme fiskekaken oppå salaten, legg toppen av brødet oppå der igjen, og pynt gjerne med en festlig cherrytomat på en grillpinne. Det ser jo litt formålsløst og rart ut med den tomaten sånn helt ut av ingenting, men det holder i alle fall sakene noenlunde sammen til du får satt det på bordet.

Server med salat og vann, og lov ungene godterier....

Ingen kommentarer: