tirsdag, februar 07, 2006

Man tager hvad man haver - del II


Hva gjør man når man har 4-5 avocado som er i ferd med å gå over the edge og et flott liveche bryst som går ut på dato?

Man finner en oppskrift som passer:



Avocadosuppe med kyllingspidd
(oppskriften er absurd nok fra French Bakery)

Bland ca ½ dl søt soyasaus, litt chilikrydder, 1 ts sesamolje, ½ ss revet ingefær og ½ ss hakket bladpersille. Strimle kyllingen og legg den i marinaden (ca 30 minutter).

Fres 1 liten hakket løk og 2-3 finhakkede fedd hvitløk i olivenolje i to minutter. Tilsett 3 dl kyllingkraft og la det få et oppkok, avkjøl. Tilsett 4-5 modne avocado i biter.
Kjøres med stavmikser til fin purésuppe (sil suppen hvis du gidder), og smak til med salt, pepper og saften av 1/2 lime. Smak gjerne til med litt rømme for smak og konsistens

Tre kyllingen på spyd og grill dem i varm grillpanne noen minutter på hver side.

Legg spydene tvers over suppetallerkenene så blir det så pent så...

Dette var festmat for Jenny, som (tross opptanking på matpakke, frukt og sjokoladekake i barnehagen, yoghurt, knekkebrød og "hvitløkskjeks" fra Wasa) hadde plass til sin porsjon og mere til.

Ingen kommentarer: