mandag, oktober 17, 2005

Har Prior gått fra konseptene?

Med ganske høye forventninger bestemte vi at vi burde sjekke ut den nye løpstikkekyllingen i helgen (eller Livéche kylling som Prior så enkelt og iørefallende har valgt å kalle den). Det hører med til historien at vi sjelden kjøper "vanlig" Prior kyllingfilet da jeg synes det er litt ekkelt at det lukter kokte egg når jeg åpner pakken. Beklager Prior, men sånn er det. Det er litt ekkelt rett og slett. Vi kjøper "Hå kylling" (fra Prior denne også, en jærsk spesialitet) eller aller helst "Stange kylling".

Nå altså Livéche kylling. Store flotte bryst - ca 450 gram pr stk. Og prisen? Halv pris i forhold til den vanlige, lille eggluktende fileten. Hva skjer???? Er det lureintroduksjonstilbud? Eller hva? Dette nye topp produktet fra Prior med 81 dager før slakt og bare det fineste vegetabilske fõr med løpstikke tilsetning og spinnvill uteløpende frihet koster altså kr 175,00 pr kg på Helgøs Matsenter, mens den lille eggluktende fillefileten koster 249,00 pr kilo?! Livéche låret på over 400 gram kostet under 40 kroner...!

Uansett! Løp og kjøp et deilig stort bryst Livéche kylling (teit navn!) og sett i gang med å lage denne supre mat for tre og mer-spesialiteten:

Honning og chilimarinert kyllingbryst med pasta, korianderaioli og grønn salat.
2 personer

Knallgodt og lynkjapt, perfekt kombinasjon for travle, små familier.

Først lager du marinaden:
Knus tre-fire små tørkede chili, riv noen cm ingefær og hakk et par fedd hvitløk. Bland dette med 3 ss flytende honning og litt salt og pepper.

Sett ovnen på 180 grader, varmluft (eller 200 grader, vanlig)

Så tar du kyllingbrystet og skyller dette godt i springen. Hvis du er på den slanke linjen så fjerner du kyllingskinnet....det er som alle vet veldig godt, men også veldig fett.

Tørk godt av brystet, og smør inn ca halvparten av marinaden (bruk baksiden av en teskje). Brun kyllingen godt i ca 2 ss varm olivenolje. Legg brystet over i en liten, ildfast form, smør på resten av marinaden og sett det inn i ovnen. Jeg lot brystet på ca 430 gram stå i ca 25 minutter.
Husk å vaske hender, kniver og skjærefjøl godt etter å ha håndtert rå kylling! Det er campylobacter i noen prosent av all norsk kylling også, så det er verdt å være forsiktig. Jeg har selv gått ned for telling i ukesvis pga dobbelinfeksjon av shigella og campolybacter...(forårsaket av slurvet håndvask og en skitten fingernegl på KLM-kjøkkenet på Bangkok Airport sannsynligvis...).

Lag majones ved å ta fram den burken med Hellmann's du har igjen fra tunfisken, og lag aioli ved ta tre ss majones over i en liten skål, riv to fedd hvitløk, 2 cm ingefær og hakk en liten bunt koriander og rør alt inni majonesen sammen med saften fra ca 1/2 lime.

Kok en pakke fersk tagliatelle (eller ca 250 g hjemmelaget) og lag en grønn salat av Isberg salat, avocado, sukkererter, bladpersille og vårløk.

Hvis du har alle ingrediensene i hus, og er litt effektiv på kjøkkenet, så tar dette i overkant av en halvtime å få på bordet. Inkludert rydding inn i oppvaskmaskinen og nødvendig håndvask underveis!

Ingen kommentarer: