tirsdag, oktober 18, 2005

Nokas

I lys av at undertegnede tross alt er (nesten) ekta Siddis, så har det vært uendelig stille på Nokas-fronten. Ikke et eneste referat, ikke et hjertesukk, ingen ramsalt utblåsning eller liten syrlig kommentar i forbindelse med distriktets mest omtalte straffesak gjennom tidene.

Endelig har jeg kommet over et element så essensielt, bemerkelsesverdig og estetisk at det er funnet verdig en plass i Fremads aller beste og mest innholdsrike blogg: David Toskas egen tegning av Nokas-bygget (eller Norges Bank som vi liker å kalle det her i byen, selv om det nå faktisk er prosjektkontor for Stavanger 2008)


Burde vært på en papirserviett, men okei...

Vi spanderer et fotografi av bygget også, det er jo så pent. Arkitekten heter Louis Kloster og bygget er fredet (selvfølgelig).

Utdatert ranstips:

I årene 1988-1989 jobbet jeg i en bank på Bankplassen i Stavanger. En gang i blant tasset jeg over plassen med en skinnveske for å hente noen hundretusen i kontanter fra hvelvene i Norges Bank. Vi var stort sett to i følge, men med våre cirka førti kilo tilsammen hadde det nok ikke vært så veldig vanskelig å knipse oss over ende og ta vesken...

Denne typen verditransport i Stavanger er nå historie.

Ingen kommentarer: