søndag, februar 19, 2006

Little India

Oppskrift på knallgode kikertpannekaker, scannet fra Stavanger Aftenblad og servert til Tone, Tejja og Kjessa en gang i januar.

SUJATA-PANNEKAKER MED 2 SAUSER
Her er beregnet 4 tynne pannekaker per snute, men lag større røre og stek flere kaker hvis gjestene er sultne

Røre:
10 ss kikertmel (Gram flour) en knivsodd sukker
en knivsodd salt
noen dråper nypresset sitronsaft 4 ss naturell yoghurt
Bland alt i en bolle og rør godt for hånd. La røren hvile en halvtime.

Rør sammen tørkede krydder og bland med vann:

1/2 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts spiskummin
1 ts kumminfrø (ser ut som karve, men sma­ker annerledes)
en knivsodd garam masala
en knivsodd tørket chili
2 ts finhakket ingefær
4 dl vann

Bland alt og vend i pannekakerøren

2 tomat
1 sjalottløk

Finhakk begge og tilsett røren like for ste­king. Rør godt.
Stek små pannekaker på stør­relse med cd-er i nøytral olje, f.eks. solsikkeolje, på middels varme på begge sider. Legg de stekte pannekakene på varme tallerkener sammen med sausene, eller la dem renne av på kjøkkenpapir til servering.

GRØNN SAUS:
Denne sausen kan godt tilbe­redes i god tid for bruk. Den kan til og med fryses.
Men test nøttene når du kjø­per i løs vekt. Nøtter blir lett harske.
Du trenger:
- 12 frisk kokosnøtt evt. til­svarende mengde kokosmas­se
1 grønn chili - om du vil ha med frø og hinner, avhenger av hvor mye fres du vil ha
1 stor bunt frisk koriander ca. 1 ss nypresset sitronsaft litt sukker og salt
evt. litt vann, spe med mens du kjører massen i kjøkken­maskin til en jevn masse

NØTTESAUS:
250 g naturell yoghurt
5 ss hakkede peanøtter
1 ss hakket frisk koriander
1 liten agurk, revet
Svart pepper, salt og litt sukker

Bland alt og smak til med pepper, salt og sukker.

Vi serverte med et par samosas til hver (i tilfelle folk var veeeldig sultne) og en frisk, grønn salat.

Ingen kommentarer: