Oppskrift på knallgode kikertpannekaker, scannet fra Stavanger Aftenblad og servert til Tone, Tejja og Kjessa en gang i januar.
SUJATA-PANNEKAKER MED 2 SAUSER
Her er beregnet 4 tynne pannekaker per snute, men lag større røre og stek flere kaker hvis gjestene er sultne
Røre:
10 ss kikertmel (Gram flour) en knivsodd sukker
en knivsodd salt
noen dråper nypresset sitronsaft 4 ss naturell yoghurt
Bland alt i en bolle og rør godt for hånd. La røren hvile en halvtime.
Rør sammen tørkede krydder og bland med vann:
1/2 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts spiskummin
1 ts kumminfrø (ser ut som karve, men smaker annerledes)
en knivsodd garam masala
en knivsodd tørket chili
2 ts finhakket ingefær
4 dl vann
Bland alt og vend i pannekakerøren
2 tomat
1 sjalottløk
Finhakk begge og tilsett røren like for steking. Rør godt.
Stek små pannekaker på størrelse med cd-er i nøytral olje, f.eks. solsikkeolje, på middels varme på begge sider. Legg de stekte pannekakene på varme tallerkener sammen med sausene, eller la dem renne av på kjøkkenpapir til servering.
GRØNN SAUS:
Denne sausen kan godt tilberedes i god tid for bruk. Den kan til og med fryses.
Men test nøttene når du kjøper i løs vekt. Nøtter blir lett harske.
Du trenger:
- 12 frisk kokosnøtt evt. tilsvarende mengde kokosmasse
1 grønn chili - om du vil ha med frø og hinner, avhenger av hvor mye fres du vil ha
1 stor bunt frisk koriander ca. 1 ss nypresset sitronsaft litt sukker og salt
evt. litt vann, spe med mens du kjører massen i kjøkkenmaskin til en jevn masse
NØTTESAUS:
250 g naturell yoghurt
5 ss hakkede peanøtter
1 ss hakket frisk koriander
1 liten agurk, revet
Svart pepper, salt og litt sukker
Bland alt og smak til med pepper, salt og sukker.
Vi serverte med et par samosas til hver (i tilfelle folk var veeeldig sultne) og en frisk, grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar