tirsdag, januar 03, 2006

Så var det hverdag igjen

Lillejenta i barnehagen, mamma og pappa på jobben igjen, trøtte typer og knallharde tidsskjema!
Det vil si...så knallhardt er det vel egentlig ikke. Vi vekte lillejenta i halvåtte-tiden, og dro på jobb sånn cirka innenfor kjernetid. Jeg hentet henne litt før fire, og så var vi hos Tversovers på vaffelparty med Mikkelsens og alle de små.

Jeg hadde laget en chilli&sweetcorn suppe som sto og putret på komfyren mens vi var på vaffalparty. Jenny var sykt trøtt og ble dumpet i seng klokken sju uten dikkedarier og sermonier: melk, pysj, tannpuss, fluor og boms i seng - god natt!

Suppen var faktisk knakende god, og passet utmerket på en litt sur og kulsen ettermiddag.

Skrell og grovhakk en fin løk og kjør den med stavmikser (eller i foodprosessor eller blender) sammen med to-tre tomater. Ha i en liten boks med mais og kjør alt til en rimelig glatt masse.

Finhakk 2 fedd hvitløk og fjern frøene og finsnitt 1-2 sterke chillipepper.

Hvis du gidder så skal du egentlig grille en paprika eller to (del en paprika i to og rens ut frø og hinner. Legg paprikaen under grillen i ovnen til skinnet er sort. Pakk den inn i plastfilm og legg til kjøling. Trekk av skinnet og hakk paprikaen grovt).
Jeg brukte restene av paprikasalaten fra nyttår, men du kan god bruke fersk paprika uten noe tull og tøys. Bare del, rens, skjær i store biter, hiv dem i pannen med litt olje og sukker, og surr bitene noen minutter. Et annet alternativ er å kjøpe disse ferdige på glass!

Gjør klar 3,5 dl kyllingkraft (buljong) og ca 6 dl melk, 1 selleristang i fine skiver, 3-4 poteter i små terninger, og 2 kyllingbryst i like små terninger.

Varm opp 1 ss olje og fres hvitløk og chilli ca 1 minutt, ha i 1 ts malt koriander og 1 ts malt cumin
og rør inn løk-tomat-mais-pureen. La dette koke ca 7-8 minutter.

Tilsett kraft, melk, selleri, poteter, kylling og masse mais. La alt koke i 15-20 minutter (eller så lang tid som det tar å gå på vaffelparty til naboen) , rør inn litt fløte hvis du har (2-3 ss runder av smaken på nobleste vis) og server i store, gode, tykke skåler av steingods. Klipp over litt bladpersille og spis foran TV med skålen i fanget. Deiligt!

Dette skal være mat til å tygge, så tråling er nesten påbudt! Det er ingen forbrytelse å helle ut litt tiloverssuppe, mye verre å kaste godsakene.

Dette tar deg .... ah, 45 minutter fra start til du sitter i godstolen med skålen på fanget.

Ingen kommentarer: