mandag, januar 09, 2006

Man tager hvad man haver


og slenger det i en wok...og det blir faktisk ganske godt:

pytt-i -woken for tre

Sett på ris til tre i riskokeren (som alle fornuftige mennesker ønsket seg - og fikk! - til jul).

Varm litt olje i Woken og ha i en god slump medium hot curry pulver, stek ca 200 gram kjøttdeig (bruk biffdeig - max 5% fett og helst uten vann og salt) i et par vendinger og legg det til side.
Finsnitt 1 rød chili, og to-tre små rødløk og stek dette kjapt i woken, ha i strimlet paprika (ca 1/2) og en selleristang i skiver. Følg på med en liten bunt gressløk (hvis du har) og en liten boks med mais. Ha i en boks kokosmelk (fettredusert går kjempefint) og en god dæsj malt koriander (eller en liten bunt med fersk som jo alltid er strålende godt). Smak til med saften av en liten lime og et par spiseskjeer søt chilisaus. Ha i den stekte kjøttdeigen igjen.

Hvis risen er klar er resten klart!

Hurra!

Fin mann og pent barn leker med kameraet en tidlig søndagsmorgen i desember....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm - to kommentarer, egentlig:

For det første, fornuftige mennesker kjøpte seg riskoker da RIMI partivaresolgte et uhørt antall for ca. halve prisen av den nevnte for et lite års tid siden. :-)

Dernest, og viktigere: Woken skal ikke vente på risen!

Woking skal være raskt, og en wok skal serveres nylaget. Risen kan derimot godt stå å vente en god stund på varming i riskokeren dersom du har rørt godt rundt i den.

Så, når risen er ferdig, kan gjestene sette seg - og kan man begynne å woke.

Kristine sa...

Hei Lasse!
Kjekt med kommentar, men hvis du hadde lest oppskriften så er det ikke egentlig en wok-rett. Det er bare sop-i-hop med kjøttdeig som basis, så her er det ingenting som blir ødelagt av å vente et par minutter. Derfor den sleivete tittelen...
Når det er sagt, så bruker du ca 20 minutter på å lage til alt, så det bør være ferdig omtrent samtidig.

Hvis du er interessert så har jeg MASSE gode wok tips til deg....men jeg er ikke så sikker på om du er ute etter tips?

Riskokeren - så bra for deg! Vi har ikke hatt plass på kjøkkenet tidligere, og nå fant vi en vi likte utseendet på. Hvis du fant din favoritt på Rimi for maaange år siden, så er jeg glad på dine vegne :o)

Anonym sa...

Det var formuleringen "stek det kjapt i woken" som fikk meg til å ta ordet. Hvis løken og sellerien ligger og putrer i ti minutter etterpå, blir det grøtete uansett.

Riskokeren min er ikke maaange år, den er snart ett. Men den var dypt savnet før den kom i huset. Ikke så fancy på utseendet - det ser ut som ca. 24 000 000 riskokere på kinesiske restauranter - men den gjør jobben!

Jeg er ellers alltid ute etter tips, og finner ofte mye spennende i bloggen deres!