lørdag, oktober 15, 2005

Tunfisk!

Vi måtte rett og slett ta oss sammen! Noe måtte gjøres, noen måtte ta ansvar og ordne opp! Pizza fra Pizzabakeren! Vi var ved kanten av stupet. Hvis vi ikke passet oss nå, så kunne vi risikere å ende på McDonalds før vi fikk tenkt oss om. Tenk på det! Ville det være en vei tilbake? Er det verdt risikoen?

Vi tok tilbake makten, og bestemte oss for å invitere naboen på fersk tunfisk middag på en ny og uprøvd oppskrift. Det føltes godt og det smakte godt, og heldigvis er vi reddet fra burgerkjedenes klamme grep for denne gang....det ga oss absolutt inspirasjon til å fortsette matarbeidet på egen hånd.

Panert tunfiskfilet med grønnkål og chilimajones

Kjøp frosset tunfiskfilet og spander noen kroner. Hvis den er god, så er den dyr her til lands. Sånn er det bare.

Du trenger ca 600 gram til fire personer, det er mektig og fet fisk så det er ingen grunn til å overdrive mengden. Tin fisken forsiktig, helst i kjøleskapet.

Start med å gjøre klar majonesen -> denne gangen gjorde vi det enkelt og kjøpte Hellmanns. Ta en fire-fem spiseskjeer majones, press saften fra en lime og ha i en god slump hot chili powder (smak det til, det skal være sterkt, men spiselig) og litt salt. Spe med litt vann sånn at den blir litt flytende i konsistensen.
Sett den i kjøleskapet så lenge.

Så skyller du og renser (skjær vekk de største stilkene og del bladene i små porsjonsbiter) en stor pakke grønnkål.

Ta 1 fersk rød chili, tre-fire cm ingefær og en liten bunt fersk koriander hakkes fint og vispes sammen med 6 ss soyasaus og 2 ss østerssaus (hvis du liker det salt så kan du ha i 1 ss fiskesaus i tillegg). Dette skal være en slags dresing på kålet, så bare sett bollen til side og brett opp ermene: nå skal fisken til pers!

Gjør klar paneringen: 1 ss sesamfrø blandes inn i 4 ss dijonsennep. Knus ca 50g krutonger til fin "kavringstrø".

Sett på ovnen til ca 200 grader, og fyll en gryte eller woken med noen desiliter rapsolje (du kan selvfølgelig også steke fisken på pannen, men det blir ikke helt det samme).

Mens oljen varmes opp (legg oppi en brødterning, når det skummer kraftig rundt brødet er oljen passe varm), så legger du samtidig grønnkålen i kokende lettsaltet vann. Når fisken er ferdig, er kålet klart.

Del fileten i porsjonstykker (dvs ca 4 stykker av hver filet i standard forpakning -> 8 små stykker) og vend dem i sennepen før de rulles i brødkrummen. Legg to og to i oljen, stek dem til de er gylfne og sprø. Legg dem over i et ildfast fat og sett dem i ovnen. Begynn med de tykkeste stykkene sånn at de ikke blir altfor gjennmstekte mens du venter på de siste. Tunfisken skal IKKE være gjennomstekt! Da kan du nesten like godt spare pengene og kjøpe en hermetikkboks....

Når fisken har fått ca 5-7 minutter i varmen, siler du av kålen og heller over dressingen.

Server fiskestykkene på en seng av grønnkål med majonesen dryppet over. Vi serverte med Anne Mettes speltbrød og en god Sancerre.

Mmmm....

Ingen kommentarer: